Noi inculpări în dosarul „Referendum“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vot referendum 2012
Vot referendum 2012

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva a încă 67 de persoane acuzate de fraudarea referendumului din 29 iulie 2012.

Dintre acestea, 49 sunt preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea şi Gorj. Acuzaţiile aduse de procurori sunt complicitate la falsificarea documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători. Mai sunt urmăriţi penal 18 observatori din partea Asociaţiei „Ţara Noastră", care sunt şi membri ai PSD, cercetaţi pentru fals în declaraţii.

Potrivit DNA, la 29 iulie 2012, cei 49 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare puşi sub acuzare "au înlesnit falsificarea semnăturilor unor alegători pe lista permanentă şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot faţă de cele votate de alegători, corespunzător aceluiaşi număr de semnături falsificate".

Procurorii susţin că, în zilele de 19, 20, 21 iulie 2012, cei 18 observatori învinuiţi au declarat în fals că nu sunt membri de partid, în scopul acreditării ca observatori la referendum.

Aceştia au comunicat, în fiecare oră, pe parcursul zilei de 29 iulie 2012, prezenţa la vot în secţiile respective. Informaţiile erau transmise telefonic către numărul 1855, care era parte din sistemul IT controlat de Liviu Dragnea, secretar general al PSD.

Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în acelaşi dosar, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, potrivit DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite