Noi detalii despre incendiul de la „Matei Balş“. Au explodat două tuburi de oxigen, iar procurorii fac cercetări pentru infracţiunea de ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax/Andreea Alexandru
FOTO Mediafax/Andreea Alexandru

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipului Bucureşti a făcut o declaraţie de presă privind tragedia de la Institutul Matei Balş.

Procurorul Alexandru Anghel de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a declarat că în timpul incendiului de la Institutul Matei Balş au avut loc, cel mai probabil, două explozii ale unor tuburi de oxigen. "Încă nu ne pronunţăm despre cauza incendiului, continuăm cercetările, dar este aproape cert că două tuburi de oxigen au explodat. Oricum nu excludem nicio posibilitate, un radiator sau un scurt circuit electric să fi fost sursa incendiului. Mâine continuăm să cercetăm la faţa locului, iar investigaţiile se fac sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă", a precizat procurorul.

Reamintim că în acest caz ancheta este coordonată de doi procurori de la Parchetul Tribunalului Bucureşti. În anchetă este implicată şi o echipă a Institutului de Cercetare- Dezvoltare pentru Securitatea Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani, fiind ridicate probe, pentru a se stabili cauza incendiului. Una dintre ipoteze este că focul ar fi izbucnit de la o aerotermă sau reşou, în condiţiile în care spitalul a avut frecvent probleme cu furnizarea căldurii.

În urma incendiului izbucnit vineri, în jurul orei 5.00, într-un pavilion al Institutului Matei Balş, unde erau internaţi 101 pacienţi cu COVID, şi-au pierdut viaţa cinci bolnavi. Trei pacienţi au fost găsiţi carbonizaţi de către forţele de intervenţie în urma incendiului. Ulterior, a decedat şi o altă pacientă, o femeie de 80 de ani, transferată la Spitalul Floreasca şi care avea şi arsuri. La câteva ore de la incendiu, o altă persoană - a cincea victimă - a fost găsită carbonizată în baie.

De asemenea, peste 100 de pacienţi au fost evacuaţi şi transferaţi în alte pavilioane sau la alte spitale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite