Noi cazuri de rujeolă la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In judeţul Suceava au fost confirmate nouă noi cazuri de rujeolă, a declarat, ieri, directorul interimar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Silvia Odette Nicolae. În prezent, DSP

In judeţul Suceava au fost confirmate nouă noi cazuri de rujeolă, a declarat, ieri, directorul interimar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Silvia Odette Nicolae. În prezent, DSP Suceava are în evidenţă 22 de cazuri de rujeolă confirmate prin analize de laborator, în rândul copiilor internaţi la Pediatria Spitalului de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava. Primul caz de rujeolă depistat în secţia respectivă s-a înregistrat în data de 21 noiembrie 2005, iar ultimul, în 16 ianuarie a.c.. În primul caz, copilul a contactat boala în Clinica de Pediatrie Iaşi, unde a fost internat anterior pentru tratarea altei afecţiuni.
cinci adulţi suspecţi de aceeaşi boalĂ, la iaşi
Cinci adulţi şi doi copii în vârstă de şase luni, suspecţi de rujeolă, sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Starea lor este stabilă, dar vor rămâne internaţi cel puţin până la confirmarea diagnosticului. Autorităţile sanitare susţin că de la pacienţi au fost recoltate probe care vor fi analizate la Bucureşti. Potrivit declaraţiilor medicilor, niciunul dintre bolnavi nu a fost vaccinat.
Cadrele medicale spun că evoluţia rujeolei este diferită în cazul adulţilor. Copiii sunt mai rezistenţi la această boală decât adulţii. Reprezentanţii Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) afirmă că, în prima jumătate a acestei luni, personalul direcţiei şi medicii din teritoriu au efectuat campania de vaccinare antirujeolă a copiilor din judeţ. DSP ridică şi problema varicelei care a început să apară în judeţul Iaşi, până acum medicii din teritoriu anunţând peste 250 de cazuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite