Noi acuzaţii pentru Radu şi Alexandru Mazăre, pentru că nu şi-au trecut conturile din Israel în mai multe declaraţii de avere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA le aduc noi acuzaţii fostului primar al Constanţei Radu Mazăre şi fratelui acestuia, senatorul Alexandru Mazăre, pentru că nu şi-au trecut conturile din Israel în declaraţiile de avere depuse în anii 2011, 2012, 2013, spun surse judiciare.

Radu şi Alexandru Mazăre au fost chemaţi vineri de procurorii DNA pentru a fi înştiinţaţi că se extinde urmărirea penală pe numele lor cu noi acuzaţii de fals în declaraţii.

La ieşirea din sediul DNA, Radu Mazăre a declarat că se află în căutarea unui loc de muncă în străinătate, pentru că notorietatea de care se bucură ca fost primar al Constanţei, dar şi problemele penale nu îi aduc noroc pe plan naţional.

”Am cerut ridicarea interdicţiei ca să pot munci. În România e greu să mă angajeze cineva raportat la notoritatea mea”, a spus fostul primar, referindu-se la interdicţia de a părăsi ţara din cadrul controlului judiciar, care a fost ridicată de judecători pe 9 martie.

Mazăre este judecat sub control judiciar pentru luare de mită, alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, care l-ar fi ajutat să primească banii. Edilul ar fi primit peste 7 milioane de euro pentru a atribui un contract firmei deputatului Eduard Martin, şi alţi peste un milion de euro pentru a autoriza construcţia a două mall-uri.

În dosarul de corupţie în care s-a extins urmărirea, Radu şi Alexandru Mazăre sunt cercetaţi, alături de omul de afaceri Avraham Morgenstern, privind construirea complexului de locuinţe sociale ”Henri Coandă” din Constanţa.

Fostul primar al Constanţei este acuzat că a primit 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern pentru a-l ajuta să câştige licitaţia pentru construirea locuinţelor sociale.

Pe senatorul Alexandru Mazăre, procurorii DNA îl acuză că nu a menţionat, în declaraţia de avere din mai 2012, contul personal, deschis la o unitate bancară din Israel, în care a fost virată în 2011 suma de 80.000 euro, ce ar reprezenta o parte din banii primiţi mită de fratele său.

Într-un alt dosar, în care este trimis în judecată pentru luare de mită, Radu Mazăre se află sub control judiciar, dar are posibilitatea de a părăsi ţara. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite