Niculae Bădălău susţine că umbla des cu pistolul la el pentru că ar fi primit multe ameninţări. Cum vrea să schimbe legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Badalau FOTO Inquam / Octav Ganea
Nicolae Badalau FOTO Inquam / Octav Ganea

Senatorul PSD Niculae Bădălău, căruia i-a fost spartă locuinţa săptămâna trecută în timp ce dormea, a declarat că purta des la el pistolul care i-a fost furat pentru că a primit multe ameninţări de-a lungul vremii, subliniind însă că nu a adus niciodată arma la Parlament. Acum senatorul vrea shimbarea legii privind autoapărarea.

Senatorul PSD Niculae Bădălău a declarat că familia sa este traumatizată în urma incidentului de vineri noapte. „Soţia mea şi fiica sunt efectiv traumatizate. Le e teamă. Dormeam la etaj şi cineva a stat 20 de minute la parter, în casă, cu noi acolo. Se putea întâmpla orice. (Uşa - n.r) nu a fost spartă, a fost descuiată cu cheie. Culmea, aveam o cheie pe interior”, a spus marţi, la Parlament, senatorul PSD, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că locuinţa sa nu mai era supravegheată de camerele de luat vederi fiindcă soţia sa a cerut oprirea lor. „Soţia mea avea o problemă că poate cineva intra pe IP-ul camerei şi o poate vedea în alte momente şi nu are intimitatea necesară”, a susţinut senatorul.

Acesta a spus că nu i-au dispărut documente din casă, dar că nu a reuşit să facă un inventar complet a lucrurilor care au fost furate. „Nu. Nici acum nu am reuşit să facem un inventar complet al lucrurilor din casă”.

În legătură cu arma care i-a fost furată, acesta a spus că o purta des la el, pentru că a primit de-a lungul vremii mai multe ameninţări, şi că niciodată nu şi-a luat pistolul la Parlament.

Locuinţa din Bolintin Vale, judeţul Giurgiu a senatorului Niculae Bădălău a fost spartă, în noaptea de vineri spre sâmbătă. ”A fost spartă locuinţa mea. Nu pot să dau mai multe detalii acum, este Poliţia aici. Eram toţi acasă, dormeam. Nu i-am prins. Au furat”, a declarat senatorul.

Bădălău le-a declarat anchetatorilor că îi lipsesc bijuterii, bani şi o armă. Acesta ar fi şi motivul pentru care, după ce a fost furat, Niculae Bădălău a fost şi amendat cu suma de 5.000 de lei pentru nerespectarea armelor şi muniţiilor şi i-a fost anulat permisul de port armă, el având dreptul să solicite din nou acest drept abia peste cinci ani.

A propus schimbarea Codului penal

Pe de altă parte, senatorul PSD consideră că trebuie schimbată legislaţia, astfel încât un proprietar să poată recurge la „măsuri extreme" atunci când un hoţ îi pătrunde în casă.

"Eu mă gândesc că trebuie schimbată legea şi acolo unde oamenii locuiesc, unde ar trebui că familia ta să se simtă în siguranţă (...) Legea trebuie să fie modificată să discutăm despre siguranţă cetăţeanului, pentru siguranţă familiilor noastre acolo unde locuim. Oricine întră şi ameninţă într-un fel, fără a avea acceptul proprietarului intr-o casă, să poţi să iei măsurile de rigoare, chiar şi cele extreme, pentru că altfel nu ai cum să-ţi aperi familia. Aşa cum spune legea astăzi, dacă vine un criminal sau un hoţ, tu să iei aceleaşi măsuri, dacă domnul ăla vine cu un bat, tu trebuie să ai tot un bat, dacă domnul vine cu un cuţit, tu trebuie să ai tot un cuţit, dacă iei o măsură mai mare decât el, eşti condamnat. Nimeni nu ar trebui să patimeasca (sic!) că îşi apară familia în casă lui", a declarat  Niculae Bădălău.

Senatorul PSD vrea să modifice şi Codul Penal şi susţine că „în luptele cu Parchetele” aceştia au neglijat siguranţa cetăţeanului.

"E un proiect vizavi de arme la comisia de apărare din Senat, dar acest proiect trebuie să fie mult mai amplu vizavi de siguranţă cetăţeanului, pentru că principalul obiectiv al nostru, în luptele cu Parchete etc, am neglijat siguranţă cetăţeanului în această ţară şi fiecare trebuie să se simtă aparat de statul asta la care plăteşte taxe şi impozite. Vorbesc despre un proiect care va modifică şi Codul Penal, pentru că şi acolo se vorbeşte de momentul în care îl găseşti pe unul în casă ce măsuri poţi să iei. Dar eu cred că, atunci când cineva întră peste ţine în locuinţa, şi există o ameninţare la familie, să poţi să treci la măsuri extreme", a menţionat Bădălău.

El a adăugat că speră să se creeze în instanţa un precedent în sprijinul ideii sale, acolo unde va contesta faptul că a fost sancţionat cu amendă şi i-a fost anulat permisul de port armă, după ce hoţii i-au furat un pistol din casă.

"Am vorbit ieri cu dna ministru (Carmen Dan - n.red.), i-am explicat (...) Voi merge în instanţa şi voi explică că este o lege proastă şi poate creăm un precedent şi în instanţa pentru a corectă legea", a spus Bădălău.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite