Nicolae Mischie, condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Mischie a fost condamnat la patru ani de închisoare FOTO Adevarul
Nicolae Mischie a fost condamnat la patru ani de închisoare FOTO Adevarul

Magistraţii Curţii Supreme l-au condamnat luni pe Nicolae Mischie, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, la patru ani de închisoare cu executare. Acesta a fost găsit vinovat de trafic de influenţă şi luare de mită. Prin sentinţa dată luni, magistraţii au respins recursul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj la decizia Curţii de Apel de a-l condamna la 4 ani de închisoare. Decizia este definitivă.

Mischie va fi încarcerat în următoarele ore. 

Judecătorii Curţii Supreme au amânat de trei ori luarea unei decizii în acest caz, la 4 şi 18 februarie şi la 4 martie.

Mischie a fost condamnat până acum de două ori la patru ani de închisoare cu executare în acest dosar. 

Primii care l-au condamnat au fost judecătorii de la Tribunalul Gorj. Asta se întâmpla în urmă cu 6 ani, în 2007.  

A doua instanţă care a decis trimiterea lui Mischie după gratii a fost cea de la Curtea de Apel Timişoara.

Fostul preşedinte al Consiliului Judetean Gorj a fost acuzat de procurori ca ar fi primit mită în valoare de mai multe sute de mii de euro, sub formă de maşini, mobilier, aparatură electrocasnică sau lucrări de construcţii, de la un om de afaceri pe care l-ar fi ajutat să obţină contracte publice preferenţiale.

Pe 13 iunie 2012, Mischie a fost condamnat la patru ani de inchisoare de Tribunalul Gorj, decizie confimată apoi de Curtea de Apel Timişoara. Acesta a atacat sentinţa cu recurs, iar luni Curtea Supremă a respins recursul lui Mischie, astfel că acesta a primit condamnare definitivă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 1999-2002, un om de afaceri din Gorj ar fi efectuat lucrări de construcţii şi de renovări în valoare de 4,5 miliarde de lei vechi la trei clădiri aparţinându-i lui Mischie. Este vorba de o clădire din Târgu Jiu, de o vilă în comuna Godineşti, Gorj, şi de un apartament în Bucureşti.

Anchetatorii susţin că Mischie ar fi intervenit la conducerea Directiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, pentru ca protejatul său să  beneficieze de eşalonarea datoriilor către stat şi  ridicarea unui sechestru de 1,5 miliarde lei pe o hala de construcţii.

De asemenea, el ar fi intervenit şi la conducerea Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia, pentru încheierea a 56 de contracte de execuţie, valoarea totală a acestora, fără TVA, fiind estimată la peste 163 miliarde de lei vechi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite