Nicolae Mischie află astăzi dacă va ajunge după gratii pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea Supremă urmează se se pronunte astazi definitiv in dosarul in care Nicolae Mischie a fost judecat pentru luare de mită  FOTO Adevărul
Curtea Supremă urmează se se pronunte astazi definitiv in dosarul in care Nicolae Mischie a fost judecat pentru luare de mită  FOTO Adevărul

Magistraţii Curţii Supreme sunt aşteptaţi luni să se pronunţe definitiv în dosarul în care Nicolae Mischie, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj,  este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită. Mischie a fost condamnat până acum de două ori, la patru ani de închisoare cu executare, în acest dosar, decizia fiind atacată cu recurs.

Primii care l-au condamnat au fost judecătorii de la Tribunalul Gorj. Asta se întâmpla în urmă cu 6 ani, în 2007. 

A doua instanţă care a decis trimiterea lui Mischie după gratii a fost cea de la Curtea de Apel Timişoara.

Fostul preşedinte al Consiliului Judetean Gorj a fost acuzat de procurori ca ar fi primit mită în valoare de mai multe sute de mii de euro, sub formă de maşini, mobilier, aparatură electrocasnică sau lucrări de construcţii, de la un om de afaceri pe care l-ar fi ajutat să obţină contracte publice preferenţiale.

Pe 13 iunie 2012, Mischie a fost condamnat la patru ani de inchisoare de Tribunalul Gorj, decizie confimată apoi de Curtea de Apel Timişoara.

Înalta Curte a casat însă sentinţa anterioară şi a trimis dosarul, spre rejudecare, la Curtea de Apel din Timişoara.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 1999-2002, un om de afaceri din Gorj ar fi efectuat lucrări de construcţii şi de renovări în valoare de 4,5 miliarde de lei vechi la trei clădiri aparţinându-i lui Mischie. Este vorba de o clădire din Târgu Jiu, de o vilă în comuna Godineşti, Gorj, şi de un apartament în Bucureşti.

Anchetatorii susţin că Mischie ar fi intervenit la conducerea Directiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, pentru ca protejatul său să  beneficieze de eşalonarea datoriilor către stat şi  ridicarea unui sechestru de 1,5 miliarde lei pe o hala de construcţii.

De asemenea, el ar fi intervenit şi la conducerea Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia, pentru încheierea a 56 de contracte de execuţie, valoarea totală a acestora, fără TVA, fiind estimată la peste 163 miliarde de lei vechi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite