„Netransportabilul“ Nicuşor Constantinescu, la aniversarea Institutului de Marină din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi susţine că este netransportabil, Nicuşor Constantinescu a venit la Institutul de Marină pentru a se întâlni cu foştii colegi CAPTURĂ Reporter NTV
Deşi susţine că este netransportabil, Nicuşor Constantinescu a venit la Institutul de Marină pentru a se întâlni cu foştii colegi CAPTURĂ Reporter NTV

Ridicat cu mare tărăboi din spital pentru a fi adus la instanţă unde este judecat pentru corupţie, Nicuşor Constantinescu a acuzat cruzimea de care au dat dovadă jandarmii. Cu toate acestea, în urmă cu doar câteva zile, el s-a deplasat fără probleme la Universitatea Maritimă, unde a susţinut un discurs.

Atunci când jandarmii au descins la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru a-l duce în faţa judecătorilor Curţii de Apel, Nicuşor Constantinescu poza în pacient suferind.
Oamenii legii s-au chinuit două zile să dea de urma lui Constantinescu, după ce DNA a cerut instanţei să arestarea preventivă a acestuia pentru încălcarea în mod repetat a uneia din obligaţiile impuse, respectiv de a se prezenta la instanţa de judecată ori de câte ori era chemat.

Culcat pe targă, fostul preşedinte CJ Constanţa a făcut scandal, susţinând că nu este deplasabil. Mai mult, medicii au dat în scris că pacientul lor este netransportabil în instanţă.

„Uitaţi-vă la mine, nu sunt bolnav?”, se văita Nicuşor Constantinescu în faţa camerelor de luat vederi.

Cu toate acestea, în urmă cu doar câteva zile, fostul şef al CJ Constanţa n-a avut nicio dificultate în a se deplasa la Institutul de Marină

Imaginile îl surprind pe Nicuşor Constantinescu ţinând un discurs, relaxat, în aula actualei Universităţi Maritime, unde se aniversau 25 de ani de la demilitarizarea Institutului de Marină Civilă din Constanţa.

„Foarte emoţionant acest moment, să ne regăsim în această aulă după 25 de ani. Suntem cei care am înfiinţat această universitate maritimă prin momentul istoric 1990 când am predat armele şi echipamentul. Despre mine, aţi văzut cârjele, eu sunt în război tot timpul, nu am terminat încă războaiele“, a spus Nicuşor Constantinescu, absolvent al Institutului de Marină Constanţa, promoţia 1991.

DNA cere arestare lui Constantinescu

Jandarmii s-au deplasat, vineri după-amiază, la Spitalul Judeţean Cosntanţa, pentru a pune în executare un mandat de aducere a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, la Curtea de Apel, unde instanţa urmează să judece solicitarea DNA de arestare preventivă a acestuia, în condiţiile în care a lipsit de la toate termenele de judecată, motivând că este nedeplasabil din cauza unei operaţii.

Vineri după-amiază, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a fost scos pe targă din spital şi urcat într-o ambulanţă, care a fost însoţită de maşina Jandarmeriei până la Curtea de Apel Constanţa.

La Curtea de Apel, Nicuşor Constantinescu a fost scos tot pe targă din ambulanţă şi dus în sala de judecată.

Constantinescu a spus că a fost adus ca un tâlhar, că se aşteaptă la orice şi că nu ştie dacă starea de sănătate îi va permite să reziste la şedinţa de judecată.

Procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv pentru preşedintele CJ Constanţa în dosarul Centrului Militar Zonal, în condiţiile în care a lipsit de la toate termenele de judecată.

Procurorii spun că, deşi a susţinut că nu se poate deplasa, Nicuşor Constantinescu a plecat de mai multe ori de la sanatoriul în care era internat, pentru a-şi rezolva diverse "probleme personale", inclusiv pentru organizarea petrecerii pentru 25 de ani de la absolvirea facultăţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite