Nereguli cu numărul de urgenţă 112. Comisia Europeană verifică România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a decis să lanseze procedurile pentru nerespectarea obligaţiilor de către mai multe state membre, printre care şi România, privind numărul de urgenţă 112. România nu a furnizat informaţii legate de operatorii de servicii privind securitatea reţelelor şi sistemelor informatice.

”Comisia Europeană a decis, în această săptămână, să lanseze procedurile de constatare privind neîndeplinirea obligaţiilor mai multor state membre, între care şi România, în ceea ce priveşte numărul de urgenţă 112. România nu a furnizat informaţii cu privire la operatorii de servicii esenţiale identificaţi în temeiul legislaţiei UE privind securitatea reţelelor şi a sistemelor informatice (Directiva (UE) 2016/1148)”, a amintit Reprezentanţa Comisiei Europene, sâmbătă dimineaţă.

Alături de această problemă, România este pusă la colţ de Comisia Europeană şi în alte 10 obligaţii asumate faţă de Bruxelles. Sunt 11 puncte în care Comisia Europeană ameninţă cu procedura de infringement.

Cele mai importante eşecuri ale României sunt cele legate de protecţia mediului şi monitorizarea poluării, dar iată că tragedia de la Caracal face să devină extrem de importantă şi procedura de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva în ceea ce priveşte numărul de urgenţă 112, geoblocarea nejustificată şi normele de securitate cibernetică la nivelul UE.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite