Nepotul Regelui Mihai vrea să fie reprimit în Familia Regală. Va declanşa demersurile necesare după perioada de doliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Mediafax
Foto Mediafax

Nepotul Regelui Mihai vrea să fie reprimit în Familia Regală, iar pentru asta, potrivit avocatului său, va face demersurile necesare. Nicolae va ţine doliu 40 de zile, iar 3 luni nu va apărea în public, la fel ca ceilalţi membri ai familiei sale.

Fostul principe Nicolae „doreşte să fie reintegrat în Familia Regală. Decretul de înlăturare nu i-a fost comunicat în original. El nu a semnat declaraţia de acceptare de înlăturare de la succesiune. Nicolae este dispus să revendice ceea ce-i aparţine de fapt”, a anunţat avocatul nepotului regelui.

„Decizia de retragere a titlului regal, Nicolae mi-a spus că nu i-a fost comunicată în original niciodată. Deci, eram curioşi să vedem dacă este semnătura fostului suveran. Nefiind un act administrativ nu îl putem ataca nici în contencios. Nicolae are acest dubiu, că nu ar fi fost acel decret semnat şi nu i-a fost comunicat în original”.

Avocatul a făcut la începutul lunii noiembrie şi clarificări cu privire la averea Casei Regale.

„El spune că nu urmăreşte moştenirea. E o situaţie aparte. Bunurile Casei Regale şi bunurile proprii ale casei regale. Ceea ce custodele coroanei administrează, bunurile Casei Regale. Un patrimoniu imobiliar estimat la minimum 60 de milioane de euro. Bunurile personale ale fiecărui membru al Casei Regale pot fi lăsate mostenire cui doresc. El nu moştenirea o urmărea, pentru că nici nu mai realizează dacă mai are vreo şansă reală. El voia să-şi vadă bunicul şi voia să revină în familie. Ce înseamnă asta în viitor, vom vedea”, a spus Radu Enache.

Avocatul a precizat că fostul prinţ Nicolae intenţionează să spună cine se află în spatele excluderii sale din linia de succesiune.

Scrisoare deschisă de susţinere

Precizările vin după ce fostul prinţ nu a fost lăsat să-şi vadă bunicul aflat pe patul de moarte. Singurul lucru care i s-a permis a fost să participe la funeralii, împreună cu proaspătă sa soţie.

Avocatul a precizat că cei din Familia Regală au făcut un prim pas spre normalitate, acceptând prezenţa lui Nicolae la funeraliile Regelui Mihai, după ce în urmă cu o lună s-au opus ca nepotul să-şi viziteze bunicul, invocând o scrisoare privată prin care Regele i-ar fi interzis să-l viziteze.

În faţa mulţimii adunate pe 14 decembrie la Palatul Regal, Nicolae a spus că va reveni în România şi că va fi alături de ţară.

Pe de altă parte, într-o scrisoare deschisă adresată Principesei Margareta, mai mulţi susţinători ai Principelui Nicolae au cerut reprimirea acestuia în Familia Regală. Imaginile cu fostul principe au făcut înconjurul lumii, fiind preluate de presă. Jurnaliştii din Marea Britanie scriau ca Nicolae a câştigat inimile romanilor şi punctau faptul că a venit în mijlocul oamenilor alături de proaspătă sa soţie, Alina Medforth Mills. Cei doi s-au căsătorit civil, iar nunta va avea loc în vara anului viitor.

Dacă ar fi primit şi şi-ar recâştiga titlurile, precum şi drepturile dinastice, Nicolae ar deveni al doilea moştenitor în linia succesiunii, după mama sa, Principesa Elena. 

De la dineu, la expulzare în doar patru luni

În urmă cu doi ani, în 2015, Regele Mihai i-a retras lui Nicolae titlul de „Principe al României” şi l-a exclus din Linia de Succesiune la Coroana României.

La acea vreme, în spaţiul public se preciza că în spatele îndepărtării lui Nicolae ar fi stat consortul principesei Margareta, Radu Duda, cu toate că motivul prezentat oficial de Casa Regală era faptul că nepotul Regelui Mihai nu ar fi „respectat principiile morale“ cerute de poziţia sa. Pe de altă parte, o apropiată familiei regale, Marilena Rotaru, copreşedinte al Alianţei Naţionale pentru Reinstaurarea Monarhiei, a devoalat în octombrie  2015 motivele pentru care Regele Mihai i-a retras nepotului dreptul la succesiune. Potrivit acesteia, Casa Regală a considerat că Nicolae ar fi fost „confiscat de cercuri oculte frecventate de personaje obscure, politicieni şi interlopi, apropiaţi fostului preşedinte“, lăsând astfel de înţeles că este vorba de Traian Băsescu. 

Nicholae Medforth-Mills este fiul principesei Elena a României şi al lui Robin Medforth-Mills. Este născut pe 1 aprilie 1985, în Meyrin, Elveţia. A primit titlul de principe cu rangul şi apelativul de Alteţă Regală la împlinirea vârstei de 20 de ani, în anul 2005. Ulterior a participat la diverse activităţi publice ale familiei sale şi a fost implicat în acţiuni caritabile.

10 ani mai târziu, brusc, printr-un document semnat la 1 august 2015 şi intrat în vigoare imediat i-au fost retrase titlul şi a fost exclus din linia de succesiune la tronul României. Nimic nu anunţa această decizie. Ba mai mult, cu puţin timp în urmă, cu ocazia împlinirii vârstei de 30 de ani, pe 1 aprilie 2015, Principesa Margareta oferea un dineu în onoarea Principelui Nicolae. Invitaţi au fost prietenii, foştii colegi de şcoală şi universitate, colaboratori ai Principelui Nicolae din ţară şi din străinătate. Printre cei aproape 100 de invitaţi de la dineul găzduit de Palatul Elisabeta s-a numărat Principele Alexandru al Serbiei, fiul acestuia, dar şi prinţesa de origine daneză Eleonore de Schaumburg-Lippe, o bună prietenă a principelui.

Povestea Nicoletei

La scurtă vreme de la momentul în care i-a fost retras titlul, numele lui Nicolae a fost vehiculat într-o poveste de dragoste. Tânăra Nicoleta Cîrjan, fosta lui iubită a declarat că Nicolae ar fi tatăl copilului ei, născut pe 10 februarie 2016. Fostul principe nu a negat, dar a cerut un test de paternitate la Institutul National de Medicină Legală „Mina Minovici” fapt care a dernajat-o Nicoleta Cîrjan care a solicitat ca examenul cu pricina să fie făcut la o clinică privată acreditată din judeţul Brasov. Aceasta a anunţat şi că îşi rezervă dreptul de a introduce la instanţele judecătoreşti acţiunea în stabilirea paternităţii. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite