Nenorocită de viruşii din Spitalul CF2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea Roxanei Alice Preda, cea de-a doua pacientă transferată de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar săptămâna trecută, s-a agravat.

„Din păcate, starea pacientei s-a înrăutăţit şi prezintă insuficienţă respiratorie severă. Este conectată la aparate, iar prognosticul este extrem de rezervat. Este adevărat că începuse să se simtă mai bine, dar joi dimineaţă au apărut probleme respiratorii şi de atunci lucrurile s-au agravat", a precizat Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).

Alice Preda a fost internată de urgenţă la Spitalul Universitar după ce a contractat o infecţie intraspitalicească de la Spitalul CF2 din Capitală.

„Starea soţiei mele se înrăutăţeşte de la o zi la alta. Până zilele trecute s-a simţit mai bine, însă joi a făcut un stop respiratoriu şi de atunci lucrurile sunt din ce în ce mai rău", spune Gabriel Preda, soţul femeii. Soprana Amelia Antoniu, cealaltă pacientă transferată de la CF 2, se simte mai bine. Mai mult, femeia a părăsit secţia de terapie intensivă şi a fost internată la secţia de ginecologie.

Cele două paciente au fost transferate la 20 aprilie la SUUB, în şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse la Spitalul CF2 din Bucureşti. Ministerul Sănătăţii (MS) şi Ministerul Transporturilor au deschis o anchetă la Spitalul CF2, iar secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator au fost închise.

Potrivit reprezentanţilor MS, în Spitalul CF2 s-a lucrat într-un mediu impropriu, sterilizarea a fost îndoielnică şi nu au fost respectate condiţiile de curăţenie, dezinfecţie şi sterilizare.

Mai mult, ancheta celor de la minister arată că mai multe dispozitive medicale de unică folosinţă au fost refolosite, iar sterilizarea nu a fost eficientă. Din aceste motive, directorul unităţii, Constantin Tănase, şi patru şefi de secţie au fost înlocuiţi din funcţie. 

Nu ştia de nereguli

Victoria Iacob, directorul Direcţiei Sanitare din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), a declarat că în perioada următoare conducerea administrativă de la Spitalul CF 2 va fi demisă.

Aceasta a spus că nu ştia despre problemele de la Spitalul CF 2, deoarece nu s-au primit sesizări în acest sens, informaţiile deţinute fiind doar despre neregulile administrative din această unitate. Victoria Iacob a mai precizat că în mai 2009 au fost schimbaţi, în urma unei evaluări, toţi managerii spitalelor din subordinea MTI.

„Şi managerul de la CF2, care era interimar, putea fi schimbat ulterior, însă acesta ne asigura de fiecare dată că situaţia din spital este sub control", a precizat directorul Direcţiei Sanitare din MTI. Potrivit lui Iacob, în perioada următoare vor fi luate o serie de măsuri în toate spitalele din subordinea MTI. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite