Nelu Tătaru: Adrian Streinu-Cercel a fost demis din funcţia de preşedinte al Comisiei de management al COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Streinu Cercel a fost demis
Adrian Streinu Cercel a fost demis

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că Adrian Streinu-Cercel a fost demis din funcţia de preşedinte al Comisiei de management clinic şi epidemiologic al COVID-19. În locul său a fost numită doctoriţa Adriana Pistol.

„Nu am putut fi de acord cu dânsul. Decizia a fost de a-l demite din Comisia ştiinţifică de la nivelul ministerului”, a spus Tătaru, făcând referire la planul lui Streinu Cercel de izolare totală a cetăţenilor peste 65 de ani. 

În urmă cu două zile şi Klaus Iohannis a demontat, planul prezentat de Adrian Streinu-Cercel privind carantinarea persoanelor peste 65 de ani, idee pe care a numit-o drept aberantă, inacceptabilă şi totalitară şi pe care a respins-o cu vehemenţă. „În nici un caz statul nu va veni să impună asemenea măsuri care nici nu trebuie discutate într-o societate din secolul 21", a subliniat preşedintele.

Şi premierul Ludovic Orban a criticat în termeni duri documentul aparţinând managerului Institutului “Matei Balş”.

„Aceea este o năstruşnicie. O stupiditate mai mare nu am văzut. Nu ştiu dacă l-aţi citit. Zici că e făcut în anii ’50, cu ‘la fiecare după nevoi’, cu statul care se ocupă de tot, preia distribuţia de energie electrică, de apă, utilităţi, nu mai plăteşte nimeni taxe. Statul rezolvă tot. Aia e o nebunie, vă spun sincer. Nici nu trebuia luat în serios. Iar chestiunea aceea - chiar stau şi mă întreb dacă a apărut întâmplător sau nu - cu carantinarea părinţilor şi bunicilor noştri, cu ruperea de familii, acestea sunt lucruri de o gravitate extremă care nu trebuie tratate numai cu un zâmbet, ci şi cu măsuri”, a arătat Orban într-o declaraţie de presă susţinută după ce a efectuat o vizită la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”.

Şeful Executivului a mai subliniat faptul măsurile de relaxare a restricţiilor impuse prin ordonanţe militare îi va include pe toţi cetăţenii, deci şi persoanele de peste 65 de ani.

Doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de boli infecţionase “Matei Balş” din Bucureşti, a propus luni un proiect care prevedere izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru 3 luni de acum înainte şi chiar despărţirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite