Neculai Onţanu şi Gheorghe Turda, avansaţi la gradul de general

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul PSD al Sectorului 2 Neculai Onţanu, deputatul social-democrat Gabriel Oprea, fostul tenisman Ilie Năstase şi cântăreţul de muzică populară Gheorghe Turda au fost înaintaţi în grad, luni, cu ocazia Zilei Naţionale, prin decrete semnate de preşedintele Traian Băsescu. Tot luni alte câteva zeci de cadre din MAp, MIRA şi SPP au primit noi grade, transmite Mediafax.

Gabriel Oprea, din Ministerul Apărării, a fost înaintat în gradul de general-locotenent în rezervă, iar lui Neculai Onţanu, tot din MAp, i-a fost acordat gradul de general de brigadă în rezervă.

De asemenea, preşedintele Băsescu a semnat un decret privind înaintarea în gradul de general-maior în retragere a lui Ilie Năstase din Ministerul Apărării.

În martie 2007, primarul Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, a fost avansat, în cadrul unei ceremonii găzduite de Cercul Militar Naţional, la gradul de colonel în rezervă printr-un ordin al ministrului Apărării. Astfel el devenea la acel moment singurul edil din România care deţinea acest grad în Armata Română.

Gabriel Oprea a fost înaintat la gradul de general de brigadă cu o stea în noiembrie 2001. El este şi preşedintele organizaţiei judeţene Ilfov a PSD.
 
Preşedintele a semnat decretul de acordare a gradului de general de brigadă în rezervă şi pentru cântăreţul de muzică populară Turda Gheorghe care ocupă funcţia de director al Centrului Cultural Naţional din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

Mulţi alţi membri ai MiIRA şi ai Ministerului Apărării au fost înaintaţi în grad de către şeful statului cu ocazia zilei de 1 decembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite