Naştere prin telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentina Neagu a născut  un copil perfect sănătos
Valentina Neagu a născut un copil perfect sănătos

Mamă a patru copii, Valentina Neagu, din satul vrâncean Voetin, a adus pe lume, marţi noapte, un băieţel de 3,5 kilograme, care, potrivit medicilor, este perfect sănătos.

Soţul său a fost cel care a ajutat-o să nască, asta deoarece ambulanţa chemată să o ducă la spital a rămas înzăpezită la câţiva kilometri de sat.

„Marţi seara, pe la ora 22.00, m-au apucat durerile. I-am spus soţului să dea telefon la Salvare. Ştiam că e vreme rea şi că ar putea să întârzie şi m‑am speriat că n-am să ajung la timp la spital, dar nici prin cap să-mi treacă cum că o să nasc acasă. Medicul mi-a zis la telefon ce să fac şi, ajutată de bărbatul meu, într-o oră am născut. A fost uşor şi n-am avut dureri prea mari", ne-a povestit femeia.

Au scos-o din sat cu tancul armatei

„Au venit cu tancul cu şenile să mă scoată de acasă, aşa de rea ce-a fost vremea. Mi-au spus că maşina salvării care a fost trimisă să mă ia de acasă a făcut şase ore până la Dumbrăveni şi nu a putut să mai înainteze. Acum e bine că sunt pe mâini bune şi mulţumesc lui Dumnezeu că atât băiatul, cât şi eu suntem sănătoşi", ne‑a declarat Valentina Neagu imediat ce a fost adusă la Spitalul Judeţean din Focşani.

Blindatul armatei a mai salvat o gravidă

O altă gravidă, tot din Voetin, care a chemat ambulanţa acuzând dureri de naştere, a fost scoasă din nămeţi cu acelaşi tanc al armatei. Anica Abulac a fost apoi preluată de o ambulanţă şi transportată cu bine la spitalul din Focşani, unde aşteaptă să aducă pe lume bebeluşul. Femeia are 30 de ani
şi este mama a două fetiţe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite