Moscova agresivă. Cum şi-a triplat Rusia arsenalul în Crimeea, la aproximativ 200 de kilometri de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a adus un adevarat arsenal la aproximativ 200 de kilometri de graniţele României. Cel puţin aşa rezultă din declaraţia generalului Teodor Frunzeti, care a subliniat că în Crimeea este acum armament rusesc de trei ori mai mult decât în urmă cu cinci ani.

„Aici, în estul Europei se cunoaşte această ameninţare ce vine dinspre răsărit, ca să nu numesc şi statul respectiv, dar îl ştiţi. Această ameninţare este într-un fel percepută în Estul continentului, de statele de la frontiera estică a NATO şi în alt fel percep statele care nu sunt la frontiera estică. Altfel percep Spania, Portugalia, sau Italia şi altfel statele care sunt aici. Pentru unele din statele europene, problema sudului este poate mai importantă decât probleme estului", a precizat, miercuri, Teodor Frunzeti, în cadrul Conferinţei internaţionale Gândirea Militară Românească, cu tema "Securitatea şi Apărarea între istorie, teorie şi politici publice".

Potrivit acestuia, cantitatea de armamament deţiunută de Rusia este în prezent de trei ori mai mare decât acum 5 ani.

Teodor Frunzeti la Adevarul Live FOTO David Muntean

„Există o postură ameninţătoare şi agresivă a Rusiei în Marea Neagră, odată cu ocuparea ilegală a Crimeei şi cu militarizarea ei, fiindcă în Crimeea există în momentul de faţă o cantitate de armament de trei ori mai mare decât acum cinci ani. Şi nu e vorba nu doar de cantitate, ci şi de calitate şi de posibilităţile acestor arme. Şi nu de mult s-a încheiat un exerciţiu organizat de forţele strategice ale Federaţiei Ruse privind modalităţile de utilizare a arsenalului nuclear", a mai precizat Frunzeti, potrivit Mediafax.Generalul (r) Teodor Frunzeti este consilier în Departamentul pentru securitate - Administraţia Prezidenţială, fost rector al UNAp şi fost şef al SMFT.

CITEŞTE ŞI Cu ce s-ar putea opune ţările din Estul NATO unei ofensive ruseşti

Conform experţilor, printre altele, Flota Rusă a Mării Negre (FRMN) dispune de fregate moderne, purtătoare de complexe rachete Kalibr, clasa Amiral Grigorovich. Acestea se alătură celor şase submarine clasa Kilo modernizat, de asemenea purtătoare de sisteme Kalibr, singurele de acest tip din marina rusă. În plus, în Crimeea ruşii au trei armate şi este în desfăşurare procesul de transformare a brigăzilor mecanizate şi de infanterie în divizii. Apoi, au fost aduse în regiune cele mai performante sisteme de lovire terestre, rachetele Iskander-M, purtătoare de muniţii convenţionale sau nucleare. De asemenea, a fost dislocat în Crimeea sistemul mobil de rachete de coastă Bastion-P.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite