Morar: Una dintre cele două judecătoare de la ICCJ a cerut pensionarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Bîrsan
Gabriela Bîrsan

Procurorul şef al Direcției Naționale Anticorupție, Daniel Morar, a declarat, luni, la TVR că una din cele două judecătoare de la instanţa supremă puse sub acuzare pentru fapte de corupţie şi-a înaintat cererea de pensionare, de altfel 12 magistraţi acuzați au cerut retragerea din magistratură.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de următoarele persoane: Gabriela Victoria Bârsan, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă; Iuliana Puşoiu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cadrul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă; Claudia Gherbovan Silinescu, avocat în Baroul Bucureşti, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă şi Gabriel Chriac, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Surse din magistratură susţin că judecătoarea Iuliana Puşoiu şi-a înaintat cererea de pensionare, Consiliul Superior al Magistraturii urmând să ia act de acest act.

Daniel Morar a afirmat, la TVR, că una din judecătoarele cercetate şi-a înaintat cererea de pensionare la fel ca alţi 12 magistraţi faţă de care DNA a declanşat urmărirea penală.

Daniel Morar a criticat faptul că magistraţii care sunt condamnaţi definitiv pentru fapte în legătură cu serviciul beneficiază de pensia de serviciu.

El a precizat că ar putea fi o coincidenţă că vorbeşte despre acest fapt în condiţiile în care şi preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a înaintat o propunere de modificare a legii în sensul că procurorii sau judecătorii care au primit condamnări să nu mai beneficieze de pensia de serviciu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite