Monica Macovei: „USL este văzută ca cineva care este împotriva luptei anticorupţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei a fost ministrul Justiţiei din 2005 până în 2007 FOTO Adevărul
Monica Macovei a fost ministrul Justiţiei din 2005 până în 2007 FOTO Adevărul

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei, actual candidat la şefia PDL, a declarat, sâmbătă, că printr-o activitate eficientă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) se poate rezolva corupţia din justiţie, fiind înregistrate în prezent tot mai multe cazuri de magistraţi cu sentinţe definitive de condamnare. Aceasta este de părere că USL este văzută de unii magistraţi ca fiind împotriva luptei anticorupţie.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Cluj, după ce a fost întrebată despre cum comentează situaţia actuală din justiţie, cu referire la cazurile de corupţie înregistrate în sistem, Monica Macovei a spus că, în prezent, USL este percepută de către unii magistraţi ca fiind împotriva luptei anticorupţie şi că vrea să oprească anchetarea celor care sunt corupţi.

„Am văzut din interceptările celor două judecătoare de la Bucureşti că una spune că, deşi a venit USL la putere, ăştia de la DNA lucrează. Ceea ce înseamnă că USL este văzută, percepută, şi de către unii magistraţi, ca cineva care este împotriva luptei anticorupţie, care vrea să oprească anchetarea celor care sunt corupţi sau fac evaziune fiscală sau spălare de bani. Şi a mea este asta. Corupţia din justiţie se rezolvă, o combatem, cu activitatea eficientă a DNA, care asta face. Sunt mai mulţi magistraţi cu sentinţe definitive de condamnare. Nu se făcea în niciun caz cu serviciul secret al Ministerului Justiţiei”, a spus Macovei.

Viorica Dinu şi Antonela Costache, suspendate de CSM din funcţia de judecător la Tribunalul Bucureşti, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care sunt acuzate de luare de mită şi trafic de influenţă pentru soluţii în mai multe dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu, fost Staicu.

De asemenea şi avocata Ileana Răducan, Marian Vasile, Angela Cîrlan şi Marius Neagu au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Aceştia sunt acuzaţi de luare şi dare de mită şi trafic de influenţă. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au luat această măsură după o şedinţă care a durat mai multe ore.

Instanţa a mai dispus cercetarea în libertate a lui Marian Catrin, acesta având interdicţie de a părăsi ţara.

Judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costache, avocata Ileana Răducan, din Baroul Dolj, Marian Vasile, Marian Catrin, Angela Cîrlan şi Marius Neagu au fost reţinute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în noaptea de miercuri spre joi, după percheziţii şi audieri care au durat mai multe ore. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite