Monica Iacob Ridzi: plângere penală împotriva membrilor Comisiei de anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Iacob Ridzi: plângere penală împotriva membrilor Comisiei de anchetă
Monica Iacob Ridzi: plângere penală împotriva membrilor Comisiei de anchetă

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a depus la sfârşitul săptămânii trecute, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală împotriva membrilor Comisiei de anchetă din Camera Deputaţilor.

Mai citeşte şi:
Ridzi şi-a dat demisia. Luminiţa Plăcintă i-a luat locul
Deputaţii au aprobat solicitarea privind începerea urmăririi penale împotriva lui Ridzi - UPDATE
Monica Ridzi dă vina pe presă: "Pot justifica fiecare leu cheltuit de MTS!"

Monica Iacob-Ridzi îi acuză pe deputaţi de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

Ridzi consideră că membrii Comisiei parlamentare nu mai aveau dreptul să o ancheteze, de vreme ce la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) era deschis un dosar penal pe numele ei. De asemenea, Ridzi susţine că membrii Comisiei parlamentare au făcut presiuni asupra angajaţilor de la Ministerul Tineretului.

În plângerea penală, Ridzi arată că, pe 19 iunie, Partidul Naţional Liberal a făcut un denunţ penal la Parchetul General, ce a fost trimis la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a fost repartizat unui procuror, iar pe 23 iunie dosarul a primit numărul 147/P/2009, declanşându-se faza actelor premergătoare.

Fostul ministru arată că, tot pe 23 iunie, s-a hotărât înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă, obiectul verificărilor fiind aceleaşi evenimente de la Ziua Tineretului - 2 Mai 2009.

Ridzi precizează că Regulamentul Camerei Deputaţilor stipulează în art. 8 că: 'Anchetele parlamentare nu pot avea obiect investigarea unor fapte sau activităţi care fac obiectul unor anchete judiciare sau care se afla pe rolul unor instanţe de judecată'.

"Încălcându-şi cu ştiinţă atribuţiile conferite prin actele normative sus-menţionate, membrii Comisiei parlamentare mi-au vătămat interesele legale, prin raportul astfel întocmit cerându-se începerea urmăririi penale împotriva mea pentru infracţiunile de delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice", se spune în plângerea penală.

Ridzi mai precizează că membrii Comisiei parlamentare de anchetă au audiat, în perioada 30 iunie - 8 iulie, mai multe persoane, printre care şi o serie de angajaţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, o parte din aceste persoane fiind audiate şi în dosarul penal aflat pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite