Sute de monede de patrimoniu, găsite de  muncitorii de la metrou. Poliţia a intrat pe fir, după ce unul dintre bărbaţi a dus „marfa“ la o casă de amanet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 600 de monede de patrimoniu, găsite de câţiva muncitori care le-au luat acasă  FOTO Adevărul
Peste 600 de monede de patrimoniu, găsite de câţiva muncitori care le-au luat acasă  FOTO Adevărul

Sute de monede, ce par a fi de patrimoniu, au fost găsite de muncitorii care lucrează la şantierul viitoarei magistrale Uranus din Bucureşti. Cazul a ajuns în atenţia autorităţilor după ce unul dintre ei a încercat să le plaseze la o casă de amanet. Bunurile confiscate de anchetatori vor intra în proprietatea statului.

„La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale al Secţiei 3 Poliţie au aflat că, în cursul zilei anterioare, în timpul unor lucrări de excavaţie la şantierul viitoarei magistrale Uranus din Bucureşti, a fost găsit un vas de ceramică în care se aflau mai multe monede, pe care cei care le-au descoperit le-au împărţit între ei“, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Capitalei.

În urma investigaţiilor efectuate de anchetatori, au fost identificate şapte persoane care au găsit şi luat monedele respective, şase dintre acestea declarând că au dus monedele acasă.

Cea de-a şaptea persoană este suspectată că a dus monedele care i-au revenit în urma împărţelii la o casă de amanet.

„De la cele şapte persoane au fost ridicate 608 monede de diferite dimensiuni şi modele, cu o vechime probabilă ce variază din epoca romană până în anul 1942. La data de 17 aprilie a.c., în urma investigaţiilor efectuate de poliţişti a fost identificată o altă persoană de la care au fost recuperate alte 212 monede şi o brăţară, toate din metal alb“, precizează anchetatorii.

Toate bunurile urmează a fi expertizate pentru a se stabili dacă fac parte din patrimoniul cultural naţional, precum şi pentru a afla vechimea şi valoarea acestora.

Persoana care a amanetat o parte dintre monede, în atenţia anchetatorilor

Muncitorul care a amanetat o parte dintre monede este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de însuşire a bunului găsit.

„Întrucât, în conformitate cu prevederile Legii nr.182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, bunurile descrise mai sus au fost predate în termen de 72 de ore de la găsirea lor, iar faţă de persoanele care le-au predat nu s-a stabilit săvârşirea vreunei infracţiuni“, se mai precizează în comunicatul poliţiei.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite