Moment special de Ziua Naţională. Cine sunt voluntarii care au defilat cu măşti cu mustaţă şi uniforme din Primul Război Mondial

Moment special de Ziua Naţională. Cine sunt voluntarii care au defilat cu măşti cu mustaţă şi uniforme din Primul Război Mondial

FOTO: Facebook

Detaşamentul Asociaţiei Tradiţia Militară, care face parte din cel mai vechi nucleu de reconstituire istorico-militară a secolelor XIX-XX din România, fiind prima organizaţie de profil înscrisă oficial, le-a oferit spectatorilor un moment special de Ziua Naţională a României.

Ştiri pe aceeaşi temă

În fiecare an, voluntarii din cadrul Asociaţiei iau parte la parada militară a Armatei Române.

Membrii acestei asociaţii au defilat pe sub Arcul de Triumf purtând măşti de protecţie împotriva Covid-19 „cu mustaţă”, dar şi uniforme ale Armatei Române din perioada Primului Război Mondial.

Potrivit informaţiilor furnizate de ATM, această asociaţie a fost decorată: de către Preşedintele României cu Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului”; de către Casa Regală a României cu Medalia Regală pentru Loialitate; de către Şeful Statului Major al Apărării cu Emblema de Onoare; de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române cu Medalia Omagială „Anul Comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri 1918-2018. 

Detaşamentul Asociaţiei Tradiţia Militară face aproape săptămânal stagii de instrucţie militară, de front şi tactică, conform regulamentelor şi uzanţelor din timpul epocilor evocate, după 7 regulamente diferite, aşa încât evoluţiie sale să constituie o reprezentare fidelă a istoriei militare.

SURSĂ FOTO: FACEBOOK 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările