Mohamad Yassin, condamnat cu suspendare după ce ar fi cerut două milioane de euro pentru eliberarea lui Omar Hayssam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omar Hayssam a fost cel care l-a denunţat pe medicul Mohamad Yassin
Omar Hayssam a fost cel care l-a denunţat pe medicul Mohamad Yassin

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat marţi pe medicul sirian Mohamad Yassin la trei ani de închisoare cu suspendare, trimis în judecată pentru trafic de influenţă după ce i-ar fi cerut două milioane de euro lui Omar Hayssam pentru a fi eliberat din închisoare. Decizia nu este una definitivă.

Medicul Mohamad Yassin şi Fadel Tahli au fost trimişi în judecată după ce, în perioada octombrie 2014 - martie 2015, Yassin, în mod direct, dar şi prin intermediul lui Tahli, a pretins de la doi denunţători, suma de aproximativ 2.000.000 euro, “prevalându-se de influenţa exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desfiinţării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, şi el denunţător în cauza, cu consecinţă punerii în libertate a acestuia din urmă”, au arătat procurorii DNA.

Unul dintre denunţători este sirianul Omar Hayssam. În motivarea deciziei de arestare a lui Yassin, luată de Tribunalul Bucureşti în 4 aprilie 2015, se arată că încă de la momentul primei întrevederi cu cei doi denunţători, din 2014, se vorbeşte despre relaţia strânsă pe care Mohamad Yassin "pretinde că ar fi avut-o cu T. B.". Surse judiciare au precizat că T.B. ar fi fost Traian Băsescu, potrivit News.ro.

Sirianul Omar Hayssam este condamnat la 23 de ani şi patru luni de închisoare, în urmă contopirii pedepselor primite în dosarele "Volvo", "Foresta Nehoiu" şi cel al răpirii celor trei jurnalişti în Irak, potrivit unei decizii luate în 2015 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Hayssam execută pedepsele din iulie 2013, când a fost adus în ţară, după şapte ani de la fuga sa din România.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite