Modernizarea Bazei aeriene de la Câmpia Turzii, în grafic în pofida crizei COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu ceva timp în urmă forţele americane au adus la Câmpia Turzii şi celebrea avioane F-22  FOTO MApN
Cu ceva timp în urmă forţele americane au adus la Câmpia Turzii şi celebrea avioane F-22  FOTO MApN

Epidemia cu noul coronavirus nu frânează modernizarea Bazei Aeriene Câmpia Turzii, iar Ministerul Apărării Naţionale (MApN) are la dispoziţie peste 564 de milioane de lei fără TVA pentru aducerea la zi a respectivei unităţi şi a lansat o licitaţie în acest sens.

„Gama de misiuni încredinţate Forţelor Aeriene Române, respectiv executarea Serviciului de Luptă Permanent Poliţie Aeriană şi a Serviciului de Luptă Permanent Căutare-Salvare, precum şi utilizarea frecventă a facilităţilor existente în operaţiuni de îmbarcare/debarcare trupe şi materiale necesare teatrelor de operaţii, impun cu necesitate dezvoltarea infrastructurii existente, în vederea asigurării condiţiilor minimale pentru desfăşurarea în siguranţă a acestor misiuni”, se arată într-un document MApN. 

După realizarea lucrărilor, pe Baza aerienă 71 „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii va putea opera o escadrilă de avioane de luptă multirol, iar cazarma va avea facilităţi pentru realizarea mentenanţei aeronavelor chiar şi la un nivel complex. În plus, unitatea va avea propriul sistem antiaerian modern de tip Ground-Based Air Defense (GBAD). Şi US Air Force a investit în baza Câmpia Turzii aproximativ 40 de milioane de dolari. Între altele, militarii americani au ridicat un nou hangar care a fost folosit pentru găzduirea unei unităţi de drone înarmate MQ-9 Reaper, identice cu cea folosită pentru asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, lângă Bagdad. Apoi, a fost amenajată o platformă betonată care poate găzdui celebrele avioane militare americane de transport Lockheed C-5 Galaxy sau Boeing C-17 Globemaster III. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite