Moculescu crede că Festivalul Mamaia va muri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compozitorul Horia Moculescu crede că ediţia din acest an a cunoscutului festival poate fi ultima. El a făcut această declaraţie după proba de creaţie şi interpretare de vineri seară.

„La actualele alocări bugetare şi la dezinteresul care este acum pentru cultură, mă miră că Mamaia s-a ţinut şi anul acesta. Eu nu cred că festivalul se va mai organiza", a spus Moculescu.

El îşi aminteşte şi acum de prima ediţie a festivalului, organizată în urmă cu 40 de ani. „Jumătate dintre cei din grădină erau îmbrăcaţi în smoching şi rochii de seară. Publicul de atunci nu mai există. A rămas doar muzica de calitate", este de părere Moculescu. Organizatorul Cristian Zgabercea se fereşte să comenteze pe seama afirmaţiilor lui Moculescu. „Am reuşit să deschidem acest festival cu mari eforturi. Important este că am reuşit să ţinem această ediţie. Nu avem de unde să ştim ce va fi anul viitor. Nu vreau să vorbesc despre acest aspect", a spus Zgabercea.

Nemulţumirile publicului prezent la Teatrul de Vară Soveja au fost legate, în cea mai mare parte, de preţul biletului, 40 de lei. „Cred că este un preţ prea mare pentru pensia mea, de 500 de lei. De dragul muzicii cu care am crescut, am făcut un efort", spunea Camelia Olărescu (65 de ani). În această seară, festivalul se încheie cu decernarea premiilor şi cu recitalul susţinut de Paula Selling, Ovi şi de invitaţii lor de peste hotare împreună cu care au participat la Eurovision.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite