Moaştele făcătoare de minuni faţă în faţă cu ravagiile pandemiei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
icoana

Preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu, aceşti doi stâlpi contorsionaţi ai puterii, calcă pe cadavre, sunt autorii morali ai uciderii pruncilor, vinovaţi de miile de morţi în secţiile ATI din ultimele săptămâni.

Peste 52.000 de pelerini au poposit, între 12 şi 14 octombrie, la Iaşi, capitala Moldovei, pentru a se ruga la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Racla cu sfintele moaşte a fost expusă în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pe tot parcursul zilei de 14, pentru ca fiecare drept-credincios să i se poată închina şi să o atingă cu o floare, conform tradiţiei, sau să o sărute, sub privirile placide ale jandarmilor, care ar fi trebuit să asigure respectarea regulilor împotriva infectării cu virusul care provoacă COVID-19.

Coada de mii de persoane s-a scurs toată ziua prin faţa raclei cu sfintele moaşte iar mulţi dintre credincioşi şi-au dat jos masca de protecţie şi au sărutat-o. Saliva miilor de sărutări ale casetei de sticlă a trecut de la unul la altul, într-o comuniune a inconştienţei şi a nepăsării de celălalt. „E un act de credinţă. Nu putem interveni în relaţia omului cu Dumnezeu“, au declarat mai multe feţe bisericeşti din stafful Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Măsurile de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 sau cu SARS-CoV-2-delta au fost aproape de zero, în condiţiile în care nu a fost impusă regula minimală de protecţie ca cei nevaccinaţi să nu aibă acces la procesiune iar distanţarea a fost imposibil de respectat în mijlocul unui puhoi de lume însetată de pogorârea minunii asupra fiecăruia.

Între sfânta cruce şi prostia omenească

Miile de credincioşi, nu puţini dintre ei habotnici, au purces în pelerinaj la moaştele Sfintei Parascheva, unii dintre aceştia bătând pe jos zeci de kilometri iar alţii, cei mai mulţi, călătorind cu autocarele agenţiilor de turism sute de kilometri până în capitala Moldovei. Au trecut pe la baldachinul din curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pentru a se ruga la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, făcătoare de minuni pentru cei nevoiaşi cu gândul, pentru bolnavii incurabili, pentru nevăzători, surdo-muţi, bolnavii psihic, pentru mamele ale căror fete au rămas nemăritate sau nevestele ale căror bărbaţi nu se lasă de băutură, pentru sănătatea copiilor nenăscuţi ori pentru vindecarea celor suferinzi de ADHD sau de sindromul Down, pentru vacile care şi-au pierdut laptele ori pentru viţeii care nu pot fi înţărcaţi de la ţâţa mamei, pentru siluirea duşmanilor ori pentru moartea caprei din curtea vecinului.

Catedrala Mitropolitană de la Iaşi găzduieşte moaştele sfintei de mai multe secole, acestea făcând parte din arealul gestant al Bisericii Ortodoxe Române alături de o seamă de icoane făcătoare de minuni cu chipul Maicii Domnului ai cărei ochi plâng cu lacrimi de mir de atâta amar de vreme.

De la Dumnezeu-tatăl la icoane făcătoare de minuni

În România sunt aproape 100 de biserici şi mănăstiri care au în proprietate câte o icoană făcătoare de minuni, fie cu chipul doar al Fecioarei Maria, fie cu chipul întregit al Fecioarei cu Pruncul. Între acestea, cea mai cunoscută şi căutată de credincioşi (alături de care se agaţă cu neruşinare politicienii în campanie electorală perpetuă) este Mănăstirea Nicula, aflată la câţiva kilometri de Gherla, care adăposteşte icoana făcătoare de minuni a Macii Domnului cu Pruncul, lăcaş de cult unde în fiecare an, la 15 august, de Sfânta Marie, merg în pelerinaj mii de concetăţeni care şi-au pierdut speranţa în cele lumeşti şi aşteaptă genuini ca icoana sfântă să le împlinească rugăciunile.

Între multe alte minuni care li se arată pelerinilor, icoana tămăduitoare de la Mănăstirea Nicula face ca drept-credincioşii să se vindece de boli incurabile, să se cureţe de duhurile rele, să le plouă ploi bogate în plină secetă iar femeile sterpe să rămână gravide.

Aflăm din portalul crestinortodox.ro că, „potrivit unui proces-verbal, scris de câţiva militari austrieci, icoana Maicii Domnului cu Pruncul, aflată astăzi la Nicula, a lăcrimat în mod continuu, între 15 februarie şi 12 martie 1699“.

Unele dintre aceste vestigii sfinte, mai exact copiile lor, ajung în bisericile din România pe filieră ucraineană, date în concesiune pentru o anumită perioadă, proprietarii lor de peste hotare împărţind obolul milei enoriaşilor autohtoni cu feţele noastre bisericeşti care le comercializează, ca pe orice marfă, întru propăşirea prostiei şi a credulităţii celor mulţi.

Nicăieri în analele evangheliilor nu găsim a se vorbi despre sfinţi aflaţi în activitate. Nicăieri în scripturi nu aflăm versete care să ne informeze despre icoane care plâng, despre vindecări miraculoase, altele decât cele pe care le-a săvârşit Iisus. Nicăieri în cărţile sfinte nu aflăm îndemnuri pentru sfinţirea bolizilor pe patru roţi, a clădirilor destinate firmelor şi companiilor multinaţionale care lucrează cu banul „ochiul dracului“, a vilelor borfaşilor care toţi la un loc au averi cât un sfert din bugetul anual al României.

Cine plăteşte pentru uciderea pruncilor?

În acelaşi interval de trei zile, cât au durat pelerinajul şi rugăciunile la moaştele făcătoare de minuni ale Sfintei Cuvioase Parascheva, între 12 şi 14 octombrie, au fost scoase de la secţiile ATI ale spitalelor 1000 de cadavre. Pe fiecare stătea scris, cu markerul vânăt al morţii, COVID.

Digi24 a difuzat luni imagini cutremurătoare de la morga Spitalului Universitar din Bucureşti, unde cadavrele nu mai au loc în frigidere. Se caută soluţii, spun medicii. Însă, în momentul de faţă, morţii sunt „depozitaţi“ pe holuri, potrivit sursei citate.

Pandemia a scăpat demult de sub control, mai exact din momentul în care preşedintele Iohannis, premierul Cîţu şi şeful Direcţiei pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat au relaxat la maximumul posibil măsurile de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile în care doar 30% din populaţie era vaccinată.

Deschiderea litoralului Mării Negre a fost poarta de intrare a afaceriştilor veroşi, clienţi ai guvernanţilor păstoriţi orbeşte de Cîţu. S-au măsluit procentele reale ale infectărilor şi numărul morţilor pentru ca rechinii-infractori încă nedovediţi să poată comercializa cu asupra de măsură bronzul zugrăvit pe trupurile în costum de plajă. Unele dintre ele au ajuns la morgă.

Rata de infectare comunicată zilnic de către oficiali e mincinoasă şi azi, în condiţiile în care nu avem o evidenţă la zi a numărului românilor care mai trăiesc între graniţe. Dovada? La ultimele scrutinuri electorale listele de votanţi au fost pline cu morţi „neinventariaţi“, cu persoane trăitoare în Occident, cu nume care nu s-au regăsit pe ţidulele secţiilor de votare. Ultimul recensământ al populaţiei României a fost făcut acum zece ani, în 2011.

Rata de infectare în Bucureşti a depăşit 16,4 la mie iar şapte localităţi din Ilfov înregistrează peste 20 de îmbolnăviri de COVID-19 la mia de locuitori. Direcţiile de sănătate publică din nenumărate municipii şi oraşe comunică zilele acestea procente de peste 10 infectări la mia de persoane.

Aproape toată lumea medicală, Colegiul Medicilor, asociaţii profesionale, organizaţii neguvernamentale, personalităţi publice, toţi cer preşedintelui Iohannis şi premierului Cîţu carantinarea, declararea stării de urgenţă, lockdown-ul.

Nimic din partea celor doi bolnavi de putere. Pe zi ce trece, aceşti doi stâlpi contorsionaţi ai puterii calcă pe cadavre, sunt autorii morali ai uciderii pruncilor, vinovaţi de miile de morţi în secţiile ATI din ultimele săptămâni.

George Arun - Deutsche Welle

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite