Mitingul diasporei. Ce pedepse riscă protestatarii agresivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Jandarmeriei au făcut un apel către cei care participă la mitingul de astăzi să protesteze paşnic şi au anunţat că nu vor fi tolerate actele de violenţă. Legea privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice prevede amenzi cuprinse între 500 şi 5.000 de lei pentru mai multe abateri. Ba mai mult, în unele cazuri cei care încalcă legea sunt pasibili de pedepse cu închisoarea.

Astfel, poliţiştii şi jandarmii îi pot amenda pe cei care instigă la violenţă sau care refuză să părăsească mitingul, dacă autorităţile cer acest lucru. Organizarea contramenifestaţiilor în acelaşi loc este, la rândul ei, abatere de la lege. Consumul de alcool sau vânzarea băuturilor la miting aduce, de asemenea, amenzi, arată digi24.ro.

Abaterile mai grave pot duce la deschiderea de dosare penale. Tulburarea ordinii şi liniştii publice, incitarea la ură, ultrajul sau instigarea sunt infracţiuni pedepsite, conform Codului penal, cu până la cinci ani închisoare.

Participanţii la miting nu au voie în mulţime cu arme, cuţite sau pistoale cu electroşocuri, riscând până la 2 ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite