Mesajul Jandarmeriei înainte de mitingul diasporei: Toţi cei care vor lansa mesaje de instigare vor fi pedepsiţi de lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o zi înainte de anunţatul miting al diasporei, Jandarmeria Română a organizat o conferinţă de presă în care şi-a prezentat măsurile luate vizavi de eveniment. Reprezentanţii insituţiei spun că Jandarmeria nu va accepta insubordonarea civică, destabilizarea socială şi că nu vor tolera ca 300 de oameni să blocheze o arteră rutieră.  Jandarmii vor ieşi la miting şi patrule hipo, câini sau dispozitive de blocare a străzilor.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a declarat că autorităţile sunt pregătite să facă faţă situaţiei şi că persoanele care prezintă un potenţial risc vor fi în atenţia Jandarmeriei. "Toţi cei care vor lansa mesaje de instigare vor fi pedepsiţi de lege. Rolul nostru este de a asigura ordinea de drept, a participanţilor, nu de a ne confrunta. Jandarmeria Româna este o instituţie independentă politic, care asigură un serviciu public. Nu suntem trupe pretoriene în serviciul nimănui, tocmai de aceea noi suntem în sprijinul cetăţeanului şi furnizăm un serviciu public", a precizat Marius Militaru. 

"De-a lungul timpului, pe parcursul a zeci, sute, poate chiar mii de adunări publice, Jandarmeria Română a asigurat întotdeauna protecţia participanţilor care au ales să-şi manifeste acest drept în mod paşnic şi fără gândul la violenţă. Vom face în continuare acest lucru cu profesionalism, cu moderaţie şi cu respectarea principiului legalităţii”, a subliniat Marius Militaru.

Declaraţiile reprezentantului Jandarmeriei Române

- Au apărut o serie de mesaje şi afirmaţii, îndemnuri la violenţă, la ură şi la intoleranţă. Am citit ameninţări cu moartea, vărsarea de sânge la adresa jandarmilor care ar urma să asigure buna desfăşurarea a protestului. Autorităţile nu vor tolera astfel de atitudini şi nu vor sta impasibile

- Nu vom accepta niciun fel de insubordonare civică sau acţiuni care urmăresc destabilizarea socială

- În situaţia în care un jandarm identifică o persoană care încalcă legea, trebuie să fie sancţionată. Jandarmii sunt loviţi, muşcaţi, etc. nu ne facem singuri dreptate, jandarmii se află în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi trebuie să sancţioneze comportamentele antisocial.

- Oamenii de bună credinţă îşi pot exercita drepturile, să se delimiteze de grupurile care provoacă intervenţia jandarmilor.

- Vom avea de la Craiova, Prahova, jandarmi din ţară, patrule hipo şi câini şi dispozitiv de blocare a străzilor. Să nu sperie pe nimeni, dar sunt măsuri care se iau peste tot în Europa.

- Am primit mesaje de ameninţare care vizau familiile noastre, copiii. Sunt în lucru la instituţiile abilitate.

- Nu vom tolera ca 300 de persoane să blocheze o arteră rutieră. Nu e normal, nu e legal.

Ştire în curs de actualizare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite