FOTO Mitingul pro Băsescu de la Iaşi a împărţit oraşul în două tabere 

0
Publicat:
Ultima actualizare:

		    Președintele suspendat, Traian Băsescu, la un miting de susținere al PDL FOTO: Mediafax
Președintele suspendat, Traian Băsescu, la un miting de susținere al PDL FOTO: Mediafax

În acest weekend, Traian Băsescu și Victor Ponta au împărțit Iașiul în două tabere, prin desfășurarea mitingului de susținere a președintelui suspendat sâmbătă și prin mitingul programat duminică al USL.

UPDATE 12.40 Mitingul de la Iași s-a incheiat cu Imnul Golanilor al lui Cristian Pațurcă. La finalul discursului, Traian Băsescu s-a plimbat printre susținătorii săi.

UPDATE 12.10 Traian Băsescu a ţinut discursul din mijlocul susţinătorilor săi aduşi din toată Moldova. 

„Vreau ca pe 29 să mergem la vot. Sunt foarte mulţi care spun că nemergând la vot nu legitimăm lovitura de stat. Pot fi de acord cu ei, dar pâna la un punct, iar acest punct este legat de cum ne văd cei din Uniunea Europeană. România are acum nevoie mai mult ca oricând să se vadă că exista o forţă care pune capăt abuzului şi loviturii de stat a lui Ponta şi Antonescu, iar această forţă nu este alta decât poporul român. Voi sunteţi cei care în 2007 au spus «nu» la referendumul de demitere. Atunci v-aţi apărat preşedintele, astăzi aveţi de apărat mai mult, azi trebuie să vă apăraţi ţara prin votul vostru. Pe 29 nu discutăm despre scaunul lui Traian Băsescu, pe 29 românii au de ales între a spune «da» lui Antonescu şi Ponta, lăsând ţara în izolare şi a spune «nu» demiterii preşedintelui, dovedind că românii sunt deasupra clasei politice, că românii înţeleg mai bine interesul naţional decât un grup de puşcăriabili din Parlamentul României", a declarat Băsescu. 

UPDATE 12.00 „Am venit astăzi aici ca să ne aparăm țara, legea, justiția, poziția noastră în Uniune, democrația și pe președintele Traian Băsescu, ales legitim și suspendat printr-o lovitură de stat. Cei care au făcut lovitura de stat trebui să-și dea demisia de rușine, nu de onoare, pentru că au încălcat Constituția”, a strigat Monica Macovei în fața mulțimii din piața Palatului Culturii din Iași.

UPDATE 11.45 „Iar trebuie să vină Moldova să salveze România? O să începem din nou, moldovenii, care sunt peste tot și care sunt cinstiți, drepți, care știu ce înseamnă să muncească, o să se strângă iar ca acum 150 de ani să salveze această țară”, a declarat fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.

UPDATE 11.40 Aproximativ 30 de susținători ai USL și-au făcut apariția la mitingul pro PDL de la Iași și s-au îmbrâncit cu simpatizanții pedeliști.

Un bărbat a lovit o femeie şi a fost reţinut, informează rtv.net. Asta după ce mai mulţi susţinători USL au strigat ,,hoţii'' la adresa celor din PDL. Susţinătorii democrat-liberalilor i-au acuzat că au greşit mitingul şi că au venit doar pentru mici şi bere.

UPDATE 11.27 În fața Palatului Culturii din Iași se află aproximativ 10.000 de români din județele Iași, Suceava, Neamț, Botoșani și Vaslui.

Liderul PDL, Vasile Blaga, a dat tonul scandărilor strigând „USL-ul, ce-ați făcut cu leul?" și „NU referendum!”

„Unii spun că nu vor participa la referendum pentru a nu-i susține pe adversarii statului de drept. Vreți să-i susținem pe acești adversari?”, a întrebat democrat-liberalul Cristian Preda, în timpul discursului său.

Oamenii poartă pancarte cu mesaje precum „Jos Ponta", „Băsescu, suntem cu tine", informează Mediafax.

Un bătrân are o pancartă pe care sunt scrise „1- soluţiile de vot": „neprezentarea la vot până la ora 19.00, urmărim sondajele de opinie; 2 - prezentare la referendum după ora 19.00, votând «nu» dacă până atunci au votat peste 9 milioane de oameni". 

UPDATE 09.45  Peste 200 de persoane s-au adunat în fața Teatrului Național, unde și-a făcut apariția Mihai Răzvan Ungureanu, informează „Ziarul de Iași”. După câteva cuvinte schimbare cu cei din mulțime, fostul premier a pornit spre Piața Palatului Cultural din Iași, unde sunt așteptați președintele suspendat, Traian Băsescu și liderii PDL.

***

Mitingurile PDL și USL pe tema referendumului din 29 iulie sunt programate sâmbăta și duminica aceasta.

Reprezentanții PDL își fac apariția astăzi, printre ei numărându-se liderul suspendat al României, Traian Băsescu, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga și Teodor Baconschi. Maine sunt asteptați Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Chițoiu.

La adunarea de sâmbătă sunt așteptați 10.000 de persoane, potrivit organizatorilor mitingului pro PDL.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite