VIDEO Miting în Piaţa Victoriei.  Câteva mii de oameni au protestat paşnic la Bucureşti. Manifestaţii au avut loc şi în alte oraşe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou miting antiguvernamental a avut loc duminică seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a treia zi consecutiv. Manifestaţia a fost anunţată pe Facebook, iar participanţii la protest au spus că nu vor pleca din faţa Guvernului până când actualul Executiv nu îşi va da demisia.

GALERIE FOTO

UPDATE 00:55 Protestul antiguvernamental care s-a desfăşurat pentru a treia zi consecutiv în Piaţa Victoriei, s-a încheiat, câteva mii de oameni cerând demisia Guvernului. Manifestanţii s-au strâns în faţa sediului Executivului după ora 18.00, unii dintre ei însoţiţi de copii, iar la ora 21.00 au aprins lanternele telefoanelor mobile, au huiduit şi au strigat "Demisia. Manifestaţia din Capitală s-a desfăşurat paşnic, iar câţiva oameni au făcut chiar o horă.

După ora 22.00, însă, peste 300 de oameni au plecat încolonaţi pe Calea Victoriei, însoţiţi de jandarmi.

La scurt timp ei s-au întors, iar un tânăr din coloana de manifestanţi a fost identificat ca fiind una dintre persoanele care au contribuit la violenţele de vineri seară de la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei. El a fost scos din mulţime de către jandarmi şi a fost dus la secţia de poliţie.

Proteste antiguvernamentale au avut loc duminică seară şi la Iaşi, Sibiu, Cluj sau Constanţa.

UPDATE 00:50 Unul dintre protestatarii care au plecat duminică seară în marş de la Piaţa Victoriei spre Palatul Parlamentului a fost identificat ca fiind una dintre persoanele care au contribuit la violenţele de vineri seară de la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei.

El a fost scos din mulţime de către jandarmi, la întoarcerea coloanei de manifestanţi în faţa Guvernului, şi a fost dus la secţia de poliţie pentru verificări.

Martori care au asistat la momentul în care bărbatul a fost extras din mulţime au declarat că acesta i-a întebat pe jandarmi de ce s-au îndreptat asupra lui, susţinând că nu a făcut nimic care să justifice gestul forţelor de ordine.

UPDATE 00:17 Şapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale duminică seară, la protestul din Piaţa Victoriei, din cauza ameţelilor, durerilor abdominale, zgârieturilor sau a stărilor de leşin. Un alt protestatar intrat în greva foamei s-a prezentat la ambulanţă, însă nu prezenta probleme deosebite. Un copil în vârstă de 7 ani a fost transportat la spital cu dureri toracice.

UPDATE 22:30 Aproximativ 300 de oameni participanţi la mitingul antiguvernamental din faţa Guvernului au plecat în marş către Parlament, pe Calea Victoriei, cu tobe şi vuvuzele.

UPDATE 22:19 Un bărbat care ar fi avut un comportament suspect a fost scos de forţele de ordine din mulţimea care protestează în Piaţa Victoriei, informează Jandarmeria Bucureşti. El va fi dus la secţia de poliţie pentru legitimare şi pentru luarea măsurilor care se impun.

UPDATE 22:10 Câteva mii de persoane participă, duminică seară, pentru a trei zi consecutiv, la protestele antiguvernamentale care au loc în marile oraşe din ţară, precum Iaşi, Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara sau Constanţa.

La Cluj-Napoca, în faţa Prefecturii, se cere demisia Guvernului şi se scandează împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea. La Sibiu, în jur de o mie de protestatari s-au adunat în centrul oraşului şi scandează împotriva PSD ŞI ALDE. Câteva sute de persoane s-au adunat şi la Timişoara,în Piaşa Operei, pentru a protesta împotriva Guvernului. La Constanţa, peste 500 de persoane îşi exprimă nemulţumirile, scandând „Justiţie nu corupţie", „Dragnea nu uita România nu e a ta", „Ieşiţi din case nu staţi la terase", iar la Iaşi peste 1.500 de persoane au ieşit în Piaţa Unirii.

UPDATE La Cluj, s-a strigat, pentru puţin timp, „Jandarmeria, jos pălăria!“, în contextul în care o protestatară a susţinut că, la Cluj, Jandarmeria şi-a făcut treaba bine.

Câteva sute de oameni au ieşit în stradă şi la Constanţa: „Mulţumim PSD pentru că ne-aţi hidratat cu apă“

    

UPDATE 21:30 Numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei a ajuns la circaa 5.000 şi continuă să crească. Oamenii strigă „Hoţii“, suflă în vuvuzele şi agită steaguri.

Protestul se desfăşoară în continuare paşnic

UPDATE 21:00 Manifestanţii din Piaţa Victoriei au aprins din nou lanternele telefoanelor şi intonează imnul naţional. Traficul rutier este restricţionat şi pe Blv. Lascăr Catargiu.

La Galaţi, 200 de oameni strigă ”Marş la Tribunal, Parlament penal”.

UPDATE 20:15 În piaţă continuă să vină oameni în grupuri mari. Numărul protestatarilor ajuns la aproximativ 1.000.

Oamenii strigă „Demisia“, suflă în vuvuzele şi agită steaguri, iar unii dintre ei au venit împreună cu copiii lor. Protestul se desfăşoară paşnic.

Zona din Piaţa Victoriei în care se desfăşoară protestul a fost delimitată prin garduri de către jandarmi pe partea dinspre clădirea Guvernului.

UPDATE 19:40 Aproximativ 1.000 de persoane s-au strâns la protestul anti-guvernamental. Poliţia a restrictionat traficul pe Soseaua Kiseleff către Piata Victoriei de la intersectia cu str. Arh Ion Mincu si pe Bd Aviatorilor de la intersectia cu str. Arh. Ion Mincu.

S-a restricţionat traficul şi pe Şos Buzesti către Piaţa Victoriei, dar şi pe strada Paris.

La Cluj, câteva sute de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii şi scandează ”Bucureşti, nu uita, Clujul e de partea ta!„, ”Legi pentru cetăţeni, nu pentru politicieni!”, ”Nu cedăm ,nu capitulăm!”.

    

***

"Nu putem da înapoi! Nu după ce PSD-ALDE a utilizat un aparat de represiune împotriva propriilor cetăţeni pe care, chipurile, îi guvernează şi le apără drepturile. Este inacceptabil, incalificabil şi nu putem rămâne impasibili. Rămânem în stradă până la căderea Guvernului Dăncilă! Plecaţi până nu moare cineva!”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

Aceasta ar fi a treia zi de protest consecutiv.

Zeci de mii de oameni au cerut demisia Guvernului şi sâmbătă. Protestul s-a desfăşurat paşnic, oamenii au scandat "Demisia” şi "Nu vă fie frică, românii se ridică”, au suflat în vuvuzele şi au agitat steaguri, iar unii dintre protestatari au venit cu flori pe care le-au împărţit jandarmilor. Printre cei care au oferit flori forţelor de ordine a fost şi filosoful Mihai Şora. La manifestaţie au participat şi membri PNL, printre care Ludovic Orban. Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, două fiind duse la spital, însă fără să fie vorba de agresiuni. Câteva mii de persoane au protestat sâmbătă seară şi în mai multe oraşe din ţară - la Iaşi au ieşit în stradă peste 10.000 de oameni, la Timişoara au fost peste 8.000 de manifestanţi, iar la Sibiu aproximativ 5.000.

Şi vineri, când a fost anunţat un miting anti-guvernamental al românilor din diaspora, au participat zeci de mii de oameni. Au avut loc, însă, incidente extrem de violente pe tot parcursul protestului - unele persoane au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, în special sticle de plastic, iar scutierii au intervenit cu grenade cu gaze lacrimogene şi cu tunul cu apă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite