Misterul din ancheta făcută de procurori în cazul lui Ionuţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moartea lui Ionuţ este anchetată de procurorii de la Parchetul General, acolo unde se presupune că lucrează cei mai buni magistraţi din Ministerul Public. Un dosar ce putea fi soluţionat cu uşurinţă de către orice procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. În acest moment, de exemplu, cazul pare unul prea complicat pentru procurorul de la Parchetul General care a preluat această anchetă.

Ancheta jurnalistică vs anchetă judiciară

Ancheta în cazul băieţelului ucis de câini în apropierea Parcului Tei pare să dea mari bătăi de cap procurorului de caz. Astfel, deşi s-a făcut cercetare la faţa locului chiar după ce s-a petrecut tragedia, nimeni nu a verficat imaginile de pe camerele de luat vederi aflate în parc. 

A fost nevoie ca presa să facă publice imaginile cu Ionuţ alergând pe alei de unul singur şi în care mai apoi apare şi un „misterios” martor cheie pentru ca procurorii să îşi dea seama că acele înregistrări i-ar putea ajuta. Astfel, abia săptămâna trecută procurorul de caz a cerut şi el înregistrările din Parcul Tei.

Martorul care s-a „predat” procurorilor

„Misteriosul” martor cheie ce apare pe înregistrările video în timp ce îl aduce în parc pe Ionuţ ţinându-l de mână a strigat în gura mare la televiziuni încă din primele ore că el este chiar martor, nu un simplu trecător. 

Ziariştii l-au găsit când făceau şi ei cercetarea jurnalistică la faţa locului, în Parcul Tei. Procurorii însă au terminat cercetarea judiciară şi mai târziu au reuşit şi ei să îl identifice pe „misteriosul” martor cheie. Le-a fost uşor pentru că acesta s-a dus singur la Poliţie şi a spus că el este martorul în dosar. „În urmă cu o săptămână, clientul meu a fost la o secţie de poliţie şi a anunţat că el este cel numit de presă drept martorul cheie. Sâmbătă seara (21 septembrie, n.r.) a fost citat pentru audieri”, a declarat avocatul Marius Şocae.

Un câine mort sub nasul anchetatorilor

Dacă cercetarea la faţa locului nu ar fi fost făcută cu superficialitate, procurorii şi poliştii ar fi văzut că la doi paşi de locul tragediei se afla cadavrul unui câine. Au trecut trei săptămâni până ca un pescar să facă descoperirea, întâmplător. "Am aproximat că este mort de vreo trei săptămâni. Duminică l-am văzut şi astăzi, luni, amanunţat oamenii legii. Procurorii şi criminaliştii au ridicat cadavrul câinelui de luptă de la faţa locului şi scum se află pentru necropsie la Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureşti“, a declarat, pentru adevarul.ro, Kuki Bărbuceanu, reprezentant al ONG-ului Vier Pfoten

Dar, la cum au fost administrate probele până acum, acest lucru ar putea complica şi mai mult dosarul. Dosar ce pare că este prea dificil pentru cei mai buni şi mai experimentaţi procurori din România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite