Miron Cozma cere statului român despăgubiri în valoare de patru milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, cere statului român daune în valoare de patru milioane de euro pentru perioada petrecută în detenţie în urma mineriadei de la Costeşti, din ianuarie 1999, transmite Agerpres.

Cozma susţine că în cazul în care va primi mai puţini bani decât suma solicitată se va adresa Curţii Europene pentru Drepturile Omului de la Strasbourg.

"Am făcut puşcărie nevinovat pentru dosarul Costeşti 1999. (...) Indiferent de situaţie, dacă mi se vor da 3.999.999 de euro, adică cu un euro mai puţin, voi merge cu acest proces la CEDO, la Strasbourg. Vreau să arăt că am făcut puşcărie nevinovat, ca şi alţi lideri sindicali ai minerilor', a declarat pentru Agerpres, Miron Cozma.

Fostul lider sindical afirmă că a dat statul în judecată în urmă cu doi ani pentru dosarul mineriadei de la Costeşti. Cozma spune că procesul său a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi are termen de judecată pe 22 ianuarie 2009.

Miron Cozma a adăugat că el se consideră încă lider sindical pentru că nu a fost revocat printr-o hotărâre judecătorească din funcţia de preşedinte al Confederaţiei Sindicatelor Miniere din România.

El susţine că anul viitor va începe demersurile pentru înfiinţarea unui partid al muncitorilor în care va angrena şi mişcarea sindicală din România.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite