Mircea Mihai Cornişteanu, fost director al Teatrului din Craiova, găsit în conflict de interese. A fost sesizat şi Parchetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Mircea Mihai Cornişteanu, fost director general şi manager al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” Craiova, s-a aflat în conflict de interese. Inspectorii au sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, întrucât acesta ar fi încălcat şi legislaţia penală.

Potrivit unui comunicat emis de ANI, Mircea Mihai Cornişteanu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în exerciţiul funcţiilor publice de conducere deţinute în cadrul Teatrului Naţional „Marin Sorescu” Craiova „a încheiat contracte şi a aprobat încheierea de contracte având un interes personal de natură patrimonială (respectiv obţinerea de beneficii băneşti) ce a influenţat îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi reveneau”.

Astfel, spun inspectorii de Integritate, Cornişteanu a încheiat trei contracte (semnate atât în calitate de reprezentant legal al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” Craiova, cât şi în nume propriu) şi a aprobat (în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” Craiova) încheierea a 18 contracte în valoare totală de 182.153  lei, între Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova şi persoana fizică Cornişteanu Mircea-Mihai).

Mai mult, întrucât în perioada în care ocupa cele două funcţii de conducere el ar fi îndeplinit acte prin care a obţinut, direct, foloase materiale pentru sine în sumă totală de 182.153 de lei, astfel fiind încălcată şi legislaţia privind conflictul de interese atât în materie penală.

Inspectorii au sesizat procurorii

Inspectorii de Integritate au sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova pentru verificarea „indiciilor privind săvârşirea de către Cornişteanu Mircea-Miha a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României”.

Cornişteanu a fost informat în legătură cu declanşarea procedurii de evaluare, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a mai sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Ilarian Ştefănescu şi Gabriel Mănescu, persoane cu funcţii de conducere din cadrul Teatrului Naţional „Marin Sorescu” Craiova, a infracţiunii de conflict de interese. 

Acestea sunt suspectate că, în perioada exercitării funcţiilor de conducere, aceştia ar fi îndeplinit acte prin care s-au obţinut, direct, foloase patrimoniale pentru Cornişteanu Mircea-Mihai (superiorul lor ierarhic direct).

„Astfel, Ştefănescu Ilarian a semnat 26 contracte încheiate între Teatrul Naţional şi persoana fizică Cornişteanu Mircea-Mihai, iar Mănescu Gabriel a semnat un contract încheiat între aceleaşi părţi (în condiţiile în care încheierea acestor contracte nu a fost aprobată de Consiliul de Administraţie al Teatrului şi nu există alte acte administrative privind aprobarea încheierii) în baza cărora Cornişteanu Mircea-Mihai a încasat suma totală de 94.069 lei”, mai spun inspectorii ANI.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite