Mircea Geoană îşi va primi înapoi ceasurile de la Marian Vanghelie, condamnat pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană a subliniat atunci că Marian Vanghelie nu i-a cerut nimic în schimbul acelor ceasuri.
Mircea Geoană a subliniat atunci că Marian Vanghelie nu i-a cerut nimic în schimbul acelor ceasuri.

Instanţa a ridicat sechestrul şi i-a înapoiat lui Mircea Geoană cele trei ceasuri de lux, în valoare de 40.000 de euro fiecare, dăruite de Marian Vanghelie. Ceasurile erau sub sechestru în dosarul în care fostul edil al sectorului 5 a fost judecat şi condamnat pentru corupţie.

„În temeiul art. 397, alin. 3 C.pr.pen. raportat la art. 255 C.pr.pen., dispune restituirea bunurilor menţionate în ordonanţa emisă la 25.05.2015 de către procuror (vol. 72, filele 6-11) către intimatul Geoană Mircea - Dan şi ridicarea sechestrului asigurator instituit asupra lor", se arată în hotărârea instanţei.

Pe 27 mai 2015, Mircea Geoană s-a prezentat la DNA, fiind citat în dosarul lui Marian Vanghelie. Procurorii l-au chemat să îl anunţe oficial că i-au pus sechestru pe 3 ceasuri pe care le-ar fi primit cadou de la Marian Vanghelie.

Măsura s-a luat întrucât Mircea Geoană ar fi beneficiat din presupusa mită primită de Vanghelie, chiar daca nu a ştiut acest lucru. Potrivit procurorilor, Vanghelie i-a dăruit lui Geoană un ceas Glashutte care se costa în jur de 40 de mii de dolari. Celelalte două ceasuri sunt Vacheron Constantin şi sunt la fel de valoroase.

De altfel, la Digi24, el a afirmat că nu le-a purtat niciodată şi că a aflat cu surprindere că fiecare valora peste 34.000 de dolari.

„Am aflat şi eu cu surprindere. N-aveam de unde să ştiu ce e înăuntru. Ca dovadă că sunt neatinse le-am adus înapoi. Am aflat şi eu apoi de valoarea lor", spunea atunci Geoană.

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie a fost condamnat, joi, de Tribunalul Bucureşti la 11 ani şi 8 luni închisoare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite