Mircea Drăghici pledează nevinovat în dosarul privind casa luată pe banii PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Drăghici la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Imagine: Ionuţ Mureşan
Mircea Drăghici la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Imagine: Ionuţ Mureşan

Fostul trezoriei al PSD, Mircea Drăghici, a spus în faţa instanţei, vineri, că este nevinovat şi că refuză să fie judecat prin procedură simplificată.

Un judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat în discuţie, vineri, primul termen pe fond din dosarul lui Mircea Drăghici după procedura secretă de cameră preliminară.

Un procuror de la DNA a dat citire pe scurt actului de sesizare al instanţei.

Judecătorul i-a explicat lui Mircea Drăghici acuzaţiile dn rechizitoriu, mai exact că ar fi folosit 380.000 de euro, bani primiţi de partid din bugetul de stat, pentru a plăti în parte, în scop pur privat, o locuinţă.

„Am înţeles tot, onorată instanţă. Doresc să dau o declaraţie, dar după audierea martorilor. Referitor la procedura simplificată, eu sunt nevinovat, deci doresc să mă judecă în procedura normală”, a spus Mircea Drăghici.

Următorul termen al procesului a fost fixat pentru data de 2 aprilie.

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în iulie 2019, într-un dosar în care este acuzat de delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate.

Locuinţă pe banii partidului

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 15 februarie 2018 - 11 iunie 2018, Mircea Drăghici, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând formaţiunii politice respective, ar fi utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a-şi cumpăra un imobil în cartierul Pipera, oraşul Voluntari, judeţul Ilfov.

Drăghici a mai fost trimis în judecată de DNA în noiembrie 2015, pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate morală mijlocită (în forma complicităţii la instigare) la infracţiunea de abuz în serviciu.

În acelaşi dosar, aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, sunt judecaţi Constantin Nicolescu, fost preşedinte al CJ Argeş, şi alţi 38 de inculpaţi, care, la data faptelor, erau primari şi viceprimari de comune în judeţul Argeş, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dar şi Iulian Cioflanu, director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş.

Potrivit DNA, faptele au fost săvârşite în legătură cu încheierea unor contracte de consultanţă între administraţiile locale şi o firmă la care ar fi avut interese deputatul Mircea Drăghici.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite