Mircea Dinescu, după cazul Lazăr: „Ca membru fondator al GDS-ului, solicit ca numele meu să fie şters de pe certificatul de botez al Sfintei Sfintelor Civice“

Mircea Dinescu, după cazul Lazăr: „Ca membru fondator al GDS-ului, solicit ca numele meu să fie şters de pe certificatul de botez al Sfintei Sfintelor Civice“

Mircea Dinescu

Scriitorul Mircea Dinescu solicită, în cel mai recent editorial publicat pe site-ul "Caţavencii", ştergerea numelui său din "certificatul de botez" al Grupului pentru Dialog Social.

Ştiri pe aceeaşi temă

Solicitarea vine în contextul scandalului public generat de decizia GDS de a-l premia pe Augustin Lazăr, chiar în perioada în care procurorul general este acuzat că, în calitate de şef a comisiei de eliberări condiţionate a Penitenciarului Aiud, a refuzat eliberarea condiţionată a unor disidenţi anticomunişti, în anii '80.  

 
"Cum au reacţionat micii funcţionari ai indignării publice de la Grupul pentru Dialog Social cînd au aflat că junele procuror Lazăr le mai punea în cîrca disidenţilor din Iepoca de Aur cîte doi ani de îndreptare pe ţambalul din beciurile Aiudului!? Viţăvercea! Adică s-au hotărît să topească lanţurile de la picioarele deţinuţilor politici ca să îi ridice lui taica Lazăr o statuie în curtea stabilimentului de pe Calea Victoriei. (...)
 
Ca membru fondator al GDS-ului, solicit ca numele meu să fie şters de pe certificatul de botez al Sfintei Sfintelor Civice, cum părea acest lăcăş de cult al dialogului în 1990. Nu de alta, dar taman zilele astea, cînd se împliniră 30 de ani de la apariţia scrisoricii de amor a subsemnatului către Nicolae Ceauşescu, publicată în ziarul Libération, din pricina căreia fusei priponit la domiciliu, n-aş vrea să fiu părtaş la scena în care, pupîndu-l pe procurorul Lazăr pe frunte, GDS-iştii îl vor săruta, post-mortem, pe Nea Nicu în cur", scrie Dinescu, citat de stiripesurse.ro. Grupul pentru Dialog Social a anunţat că anulează ceremonia de miercuri în cadrul căreia ar fi urmat să îi acorde Premiul GDS pe 2018 procurorului general Augustin Lazăr. "În urma comunicatului dat de procurorul general, ceremonia de decernare a Premiului GDS ce urma să aibă loc mâine a fost anulată", precizează Grupul pentru Dialog Social. Ulterior, GDS a revenit cu un alt anunţ în care spune că premiul îi va fi transmis lui Augustin Lazăr la Ministerul Public, iar acesta îl va transmite disidentului Iulius Filip şi tuturor luptătorilor anticomunişti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările