Mircea Badea îşi pune diaspora în cap. „Nu-şi ia nimeni ţara înapoi pe banii mei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Badea nu se simte bine dacă nu se războieşte cu cineva, iar cea mai nouă categorie socială de care s-a luat o reprezintă românii din diaspora. După ce Ioan Rus a spus despre românii de peste graniţă că au copiii „golani” şi nevasta „curvă”, Mircea Badea a sărit şi el la atac.

Extrem de supărat pe faptul că românii din diaspora nu au nicio contribuţie la facturile publice ale României, Badea a declarat la postul de televiziune care îl plăteşte că banii pe care diaspora îi trimite în ţară sunt folosiţi de rude pentru a cumpăra „biscuiţi”. Cititorul de ziare al Antenei 3 nu s-a limitat la aeastă afirmaţie, completând că românii din afară „nu fac nimic pentru ţară”.

Deloc surprinzător, ideea lui Badea este în mare măsură asemănătoare celei promovate de Victor Ponta, care se întreba cu câteva luni în urmă cum ar fi dacă românii aflaţi în afara ţării ar contribui la bugetul statului român cu un impozit lunar de 10 euro.

„Având în vedere că sunt tot felul de facturi de achitat la nivel public, aşa, mă gândesc dacă cei care spun că şi-au luat ţara inapoi nu plătesc şi impozite sau şi-au luat ţara înapoi pe banii altora.

Şi am pus exact întrebarea asta…dar cei care şi-au luat ţara înapoi, aşa zic ei, nu am zis eu, plătesc şi impozite sau şi-au luat ţara înapoi pe banii mei şi ai tăi şi ai ăstora care plătim impozite? Că dacă ţi-ai luat ţara înapoi pe banii altora nu prea e în regulă, zic eu. Să mai spui că ţi-ai luat ţara înapoi, taci dracu’ din gură, zic eu.

Şi îţi dai seama că înjurături, că nu se poate(…) Nu plătesc niciun impozit în România dar au senzaţia că dacă trimit bani şi cumpără biscuiţi de ei membrii familiei, e un act eroic, suprem cetăţenesc”, a spus Badea într-o intervenţie din timpul emisiunii Sandrei Stoicescu.

Prezentatoarea a încercat fără succes să-l contreze pe Badea, explicându-i că în ţară vin bani care altfel n-ar fi intrat în circuitul din România. Aşa-zisa vedetă a Antenei 3 s-a ţinut tare pe poziţii replicând: „Nu este adevărat că intră bani în ţară care altfel n-ar fi intrat. Asta este o expresie care n-are fond, care are doar formă. Dacă eu produc la Tecuci 100 de lei şi unul produce la Londra 100 de lei, care este diferenţa între cele două sute de lei? Răspuns: niciuna. (…) Pentru că acea sută de lei nu exista şi ea atunci a fost produsă căci ea nu exista. Unul a produs-o la Tecuci, unul la Londra. Nu-i absolut nicio diferenţă (…) Şi eu îmi cumpăr biscuiţi la mine în ţară, dar pe lângă asta plătesc şi impozite. Bun, n-am înţeles de ce dacă unul produce 100 de lei la Londra, care ajunge să cumpere biscuiţi în România este o treabă absolut eroică, iar dacă eu produc suta la Tecuci şi o cheltuiesc pe biscuiţi tot în România, dar mai plătesc şi impozite, eu sunt de mâna a doua.”

După o altă încercare a moderatoarei de a-l „îmbuna” pe Badea, acesta a continuat tirul la adresa românilor din străinătate. „Întrebarea mea este, cei care şi-au luat ţara înapoi dau şi un ban la treaba asta, la facturile pe care noi le achităm public sau nu?”. Chiar el, cititorul de ziare al Antenei 3, consideră că expresia „ne-am luat ţara înapoi” i se pare „cretină şi nedreaptă”, completând că pe banii lui „nu-şi ia nimeni ţara înapoi.”.

Badea nu s-a limitat doar la intervenţia din emisiunea Sandrei Stoicescu şi şi-a continuat atacul la adresa Diasporei pe pagina sa de facebook pe care a postat mesajul „Sunt un erou. Ii trimit bani lu' mama in tara. Doresc sa fiu pupat in fund si divinizat pentru ca-i trimit bani lu' maaamaaa. P.S. Hai siktir!”.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite