Ministerul Sănătăţii a sesizat DNA în cazul Spitalului Judeţean Ilfov. Nereguli la încredinţarea unor contracte

Ministerul Sănătăţii a sesizat DNA în cazul Spitalului Judeţean Ilfov. Nereguli la încredinţarea unor contracte

Foto> Arhiva

Ministerul Sănătăţii sesizează Direcţia Naţională Anticorupţie după un control făcut la Spitalul Judeţean din Ilfov. Inspectorii Corpului de Control al ministrului Sănătăţii au luat decizia după ce au constatat o serie de nereguli grave în managementul spitalului. Mai precis, susţin aceştia, conducerea spitalului ar fi cheltuit nejustificat bani pe contracte cu firme de pază şi pe mentenanţa sistemului informatic.

Ştiri pe aceeaşi temă


Aceste contracte ar fi fost, conform raportului, acordate prin încredinţare directă, fapt care încalcă legea.

Direcţa Naţională Anticorupţie a fost sesizată pentru nereguli privind contractarea serviciilor de pază şi protecţie, asistenţă pentru software fără documente justificative de prestare efectivă a serviciului care a fost plătit, servicii de reparare, întreţinere şi administrare a sistemului informatic fără să justifice în niciun fel suma plătită lunar pentru acest contract, potrivit Digi24.

Nereguli au fost semnalate şi în ceea ce priveşte mentenanţa şi actualizarea sistemului informatic pentru gestiunea financiar-contabilă, SNIManager, pentru care s-au făcut cheltuieli nejustificate în condiţiile în care programul nu a fost implementat la nivelul tuturor structurilor şi nu poate genera în timp util realitatea patrimoniului spitalului, securitate şi sănătate în muncă şi SU (situaţii de urgenţă) pentru diferenţe de preţ nejustificate în anii 2014, 2015 faţă de 2016.

În ceea ce priveşte serviciile de pază, contractul înaintat Spitalului spre semnare nu ar reprezenta „obiectul unei proceduri de achiziţie efectuate de unitatea sanitară în calitate de autoritate contractantă beneficiară a acestor servicii”.

Pentru contractul din 2008, care a produs efecte fără nicio bază legală până în aprilie 2016, spitalul nu deţine un plan de pază, potrivit inspectorilor Corpului de Control al ministrului Sănătăţii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările