Ministrul Tudorel Toader este în concediu până marţi. Interviurile pentru Parchetul European, amânate fără nicio explicaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader FOTO gov.ro
Tudorel Toader FOTO gov.ro

Ministrul Tudorel Toader este în concediu începând de astăzi şi până marţi, a anunţat Ministerul Justiţiei. Astăzi erau programate interviurile candidaţilor din partea României pentru Parchetul European, amânate miercuri, fără nicio explicaţie oficială, „pentru o dată ulterioară".

Ministerul Justiţiei a anunţat pe site, în această dimineaţă, că Tudorel Toader este în concediu în zilele de joi, vineri şi luni, 25 martie.

Miercuri, Ministerul Justiţiei a anulat interviurile programate pentru vineri, 22 martie, în vederea stabilirii candidaţilor pentru funcţia de procuror european din partea României, potrivit unui anunţ postat pe site-ul instituţiei.

”Vă aducem la cunoştinţă faptul că interviul programat pentru data de 22 martie 2019 pentru selecţia candidaţilor desemnaţi în numele României pentru funcţia de procuror european, va fi reprogramat la o dată ulterioară ce urmează a fi anunţată pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei”, se arată în anunţul ministerului.

 Anunţul a fost făcut în contextul în care senatorul PSD Şerban Nicolae declara că aderarea României la Parchetul european "nu are acoperire constituţională" şi "ne-am cam grăbit". „România nu trebuia să adere la EPPO! Noi ne-am cam grăbit. Sunt chestiuni de detaliu”, a spus Şerban Nicolae într-un interviu acordat celor de la Europa Liberă. El a mai spus că România ar putea doar colabora cu EPPO, aşa cum fac celelalte state care nu au aderat la parchetul paneuropean antifraudă. ”Trebuia mai multă dezbatere, trebuia să cercetăm în amănunt. Nu eşti obligat, doar cooperezi”, a precizat senatorul PSD.

La momentul adoptării Ordonanţei de Urgenţă în baza căreia Ministerul Justiţiei a declanşat procedura de selecţie a candidaţilor români pentru funcţia de procuror european, Tudorel Toader susţinea că OUG se justifică prin termenul scurt - 31 martie - până la care România trebuie să trimită propunerile la Bruxelles.

Şi şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii, programată pentru joi, a fost amânată din lipsa de cvorum. În cadrul şedinţei de joi, Secţia specială de anchetare a infracţiunilor din Justiţie ar fi trebuit să-şi prezinte raportul de activitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite