Ministrul Sănătăţii, după vizita la Arad: „O tânără italiancă trata pacienţi români. E un exemplu pentru corpul nostru medical“

Ministrul Sănătăţii, după vizita la Arad: „O tânără italiancă trata pacienţi români. E un exemplu pentru corpul nostru medical“

Nelu Tătaru FOTO Mediafax

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a mers la mai multe spitale din ţară, inclusiv la Arad, unde 14 medici au demisionat şi 83 de angajaţi şi-au luat concediu medical.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nelu Tătaru a verificat corturile de triaj epidemiologic din curtea spitalului şi a vorbit cu medicii de la Arad, iar în urma acestei vizite, ministrul Sănătăţii „şi-a făcut o părere“, după cum a mărturisit: „Am fost şi am vorbit cu cadrele medicale şi cu managementul şi mi-am făcut o părere.“
 
Ministrul a adăugat că 10 dintre medicii care au demisionat „aveau dreptul să facă acest lucru“ pentru că sunt la pensie, deşi avuseseră prelungiri, au cerut pensionarea.
 
„Ceilalţi, o parte sunt în concedii medicale. Eu am vorbit cu cine am putut să vorbesc. Am anunţat că o să vin tocmai de aceea, am discutat cu medicii separat de conducere, cu medicii de la primiri urgenţe, de la corturile din afara spitalului“, a explicat Tătaru, potrivit Digi24.
 
Ministrul a lăudat apoi o doctoriţă venită din Italia ca să trateze pacienţii români: „Ce pot să vă spun, şi e un exemplu, dincolo de Clinica de Boli Infecţioase din Timişoara, în acel cort la poartă era o tânără italiancă, din Vicenza, trata pacienţi români. Un exemplu pentru tot corpul nostru medical“. 
 
După Arad, ministrul a mers la Timişoara. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: