Ministrul Justiţiei a transmis preşedintelui Iohannis propunerea de numiere a lui Augustin Lazăr la şefia Parchetului General al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Augustin Lazăr a primit aviz favorabil din partea CSM FOTO Eduard Enea
Augustin Lazăr a primit aviz favorabil din partea CSM FOTO Eduard Enea

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numiere a lui Augustin Lazăr în funcţia de procuror general al României.

Augustin Lazăr a susţinut, pe 21 aprilie, interviul în cadrul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Atunci, CSM a avizat favorabil propunerea de numire a lui Lazăr în funcţia de procuror general al României.

„În şedinţa de astăzi, 21 aprilie, după parcurgerea activităţilor prevăzute în procedura de avizare, analizarea proiectului de management şi susţinerea interviului, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Propunerea pentru numirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a domnului procuror Augustin Lazăr a fost înaintată Consiliului Superior al Magistraturii de către ministrul Justiţiei în data de 1 aprilie”, potrivit unui comunicat emis de CSM.

Potrivit legii, procurorul general, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al DNA, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al DIICOT şi adjuncţii acestora sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Cine este Augustin Lazăr

În vârstă de 58 de ani, Lazăr este şi profesor universitar doctor la Universitatea „1 Decembrie 1918“ Alba Iulia.
El a preluat funcţia de procuror-şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia din ianuarie 2013, anterior fiind adjunct al acestei instituţii. În activitatea sa din ultimii ani a coordonat anchetele din dosarele privind furturile de obiecte din aur din zona cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei.

Pe aceeaşi temă:

Augustin Lazăr, aviz pozitiv pentru funcţia de procuror general al României: „Nu ne putem prezenta în faţa oamenilor cu magistraţi corupţi”

INTERVIU Augustin Lazăr: Ministerul Public se află într-un punct critic al modernizării. Procurorii au nevoie de un nou spirit de echipă

Procurorul Augustin Lazăr, propunerea Ministerului Justiţiei pentru şefia Parchetului General. Ce surpriză i-a pregătit Inspecţia Judiciară

Cine sunt magistraţii care atacă funcţia de procuror general al României

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite