Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, şi-a delegat atribuţiile secretarului de stat: „Nu voi demisiona din funcţie!”. Demnitarul este ocupat în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Iordache şi-a delegat atribuţiile
Florin Iordache şi-a delegat atribuţiile

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, şi-a delegat atribuţiile secretarului de stat Constantin Sima, susţin surse guvernamentale. Potrivit acestora, delegarea s-a făcut pentru perioada 1-7 februarie, pe motiv că demnitarul este prea ocupat în Parlament. Numele lui Florin Iordache nu va mai apărea astfel pe niciun act în următoarele 10 zile.

UPDATE Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, joi, pentru News.ro, că nu a demisionat şi nici nu intenţionează să facă acest lucru, dar a delegat către secretarul de stat Constantin Sima atribuţiile sale pentru "chestiuni curente".

Întrebat dacă a demisionat din funcţie sau intenţionează să facă acest lucru, Iordache a negat. "Nu, şi nu voi demisiona, dar pentru chestiuni curente semnează Sima (Constantin Sima, secretar de stat - n.r.)", a spus ministrul.

Surse oficiale din Ministerul Justiţiei au declarat pentru „Adevărul” că este vorba de o delegare limitată a semnăturii ministrului Justiţiei,  pentru probleme urgente/curente din Minister. Acesta ar fi pe perioada valabilă pentru perioada 1 - 7 februarie. pentru a nu se bloca activitatea ministerului. Oficialii susţin că Florin Iordache nu ar fi plecat în concediu, aşa cum s-a zvonit, dar că ar fi prins cu Legea Bugetului în Parlament.

Ancheta DNA

Procurorii DNA investighează modul în care instituţia a emis ordonanţa de Urgenţă de modificare a Codului Penal. 

„La Direcţia Naţională Anticorupţie s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte aflate în competenţa de soluţionare a instituţiei, în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative. Ca urmare, în conformitate cu prevederile procesual penale, se efectuează acte procedurale cu privire la aspectele sesizate”, a anunţat DNA

Cine îi ţine locul 

Constantin Sima a fost preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România până la numirea în funţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei. A devenit celebru după ce pe 11 ianuarie a anunţat că „membrii asociaţiilor profesionale ale magistraţilor s-au exprimat în favoarea unei legi de graţiere a pedepselor“. În aceeaşi zi s-a aflat că urmează să fie numit secretar de stat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite