Ministrul Justiţiei, despre reînvestirea Laurei Codruţa Kovesi la DNA: „Este singura soluţie de bun-simţ“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTOGRAFII Eduard Enea
FOTOGRAFII Eduard Enea

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, vineri, că propunerea sa de reînvestire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a Laurei Codruţa Kovesi este „singura soluţie de bun-simţ”.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a participat vineri la bilanţul pe anul 2015 al Parchetului de pe lângă Cyrtea de Apel Cluj. La final, aceasta a fost întrebată dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre reînvestirea Laurei Codruţa Kovesi în fruntea DNA.

„Am discutat, evident că am discutat cu preşedintele, pentru că el este parte a procedurii, o parte importantă a procedurii. Ministrul face o propunere, CSM dă un aviz şi preşedintele este cel care poate să numească sau nu. Am avut o discuţie, în general, privind procedura, dar nu a fost una specifică, cu privire la activitatea doamnei Kovesi. Îndemn pe toată lumea să citească rapoartele din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, să citească bilanţurile DNA şi să constate că, în fond, ceea ce eu propun şi este legal este singura soluţie de bun simţ. Pentru că, dacă nu recompensăm performanţa managerială, îi vom descuraja pe cei care..., iată, acum am lansat procedura pentru Ministerul Public, dacă nu putem recompensa o performanţă managerială în condiţiile în care legea permite două mandate, la ce bun? Legiuitorul s-a gândit la aşa ceva”, a declarat Prună, potrivit Agerpres.

Aceasta a mai adăugat că nimeni nu este de neînlocuit, însă rolul său de ministru este să constate unde se înregistrează performanţe şi să ofere recompense.

„Deci, ca principiu, cred că nimeni nu este de neînlocuit, absolut nimeni, numai că, iarăşi, un principiu mai important pe care am vrut să îl aplic aici, pentru că acesta este rolul meu ca ministru, este că dacă constat performanţă, şi am constatat o performanţă de înalt nivel, să o recompensez. Nu printr-un act discreţionar al ministrului, ci prin aplicarea unei dispoziţii, anume articolul 54, aliniatul 1 din Legea 303”, a mai completat Raluca Prună.

Reacţia vine după ce ministrul Prună a precizat joi, în cadrul discursului susţinut la bilanţul pe 2015 al DNA, că doreşte să o reinvestească pe Kovesi în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Înţeleg să iau act de performanţa susţinută a DNA şi să aplic dispoziţiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului şef al DNA”, a spus Prună joi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite