Ministrul Justiţiei: „Codul insolvenţei trebuie adoptat cât mai repede”

Ministrul Justiţiei: „Codul insolvenţei trebuie adoptat cât mai repede”

Robert Cazanciuc susţine că subiectul insolvenţei persoanelor fizice trebuie tratat într-un proiect separat Foto Mediafax

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, luni, că proiectul Codului insolvenţei elaborat de Guvern trebuie adoptat cât mai repede, arătând că subiectul insolvenţei persoanelor fizice trebuie tratat într-un proiect separat.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Proiectul Codului insolvenţei este un proiect prioritar pentru Ministerul Justiţiei. Am încercat să elaborăm un proiect care să aducă echilibru în societate, un document european în acord cu exigenţele europene şi cu specificul societăţii", a spus Cazanciuc, la dezbaterea publică organizată de Comisia juridică a camerei pe tema Codului insolvenţei, informează Mediafax.

Cazanciuc a arătat că speră să fie "dinamizate" dezbaterile pe acestă temă. "Ne dorim foarte mult acest proiect pentru sănătatea relaţiilor de afaceri pentru a-i încuraja pe cei oneşti", a adăugat Cazanciuc.

El a mai spus că discuţiile privind insolvenţa persoanelor fizice trebuie făcute destul de serios, nu în cadrul proiectului Codului insolvenţei. "În privinţa insolvenţei persoanelor fizice, discuţiile trebuie făcute destul de serios, nu în cadrul acestui proiect, în proiecte separate şi să adoptăm proiectul Codului insolvenţei aşa cum este el acum, urmând ca discuţiile pe persoane fizice să le facem într-un alt cadru", a mai arătat Cazanciuc, adăugând că este vorba de două filosofii diferite.

Preşedintele CSD, Adrian Bordea, a afirmat că practicienii şi judecătorii doresc acest Cod al insolvenţei şi că trebuie să fie o lege stabilă, deoarece instabilitatea poate să creeze o dificultate de aplicare.

Proiectul Codului insolvenţei se află în dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, fiind adoptat de Senat ca primă Cameră.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările