Ministrul Justiţiei, atacat pe un text trunchiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ordonanţa de Urgenţă care dă dreptul Serviciului Român de Informaţii să facă acte de urmărire penală inflamează spiritele. Politicieni importanţi precum Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu au atacat-o pe Raluca Prună pe care au numit-o „kaghebistă” şi „comunistă fascistă”.

Valul de jigniri a pornit după ce ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a postat un mesaj pe Facebook în care a explicat că OUG privind interceptările nu restrânge drepturi şi libertăţi, ci le face efective. Ea a mai precizat că, cu o urmărire penală şi o combatere a infracţionalităţii slabe, „discuţia despre drepturi e un lux teoretic”.

Reacţiile cu privire la postarea ministrului nu au întârziat să apară şi toate au trunchiat declaraţia, pretinzând că ministrul ar fi zis că drepturile şi libertăţile ar fi un lux teoretic, şi nu discuţia despre ele.

Primul care „a aruncat piatra” a fost chiar preşedintele Senatului, Călin Popescu  Tăriceanu, care a cerut demiterea ministrului Justiţiei pe motiv că a avut o atitudine fascistă.

image

„Doamna Prună a avut un panseu de o excepţională valoare, nu ştiu cum să-l numesc, comunistă, fascistă sau ambele. (...) Sfatul meu este ca domnul prim-ministru Cioloş să o bage pe doamna Prună în şedinţă mai des (...) Să o demită imediat”, a spus Tăriceanu.

O reacţie asemănătoare a avut şi fostul premier Victor Ponta, care s-a folosit de Facebook pentru pentru a critica declaraţiile făcute de Prună, făcând-o „kaghebistă sinistră”.

„Când văd un ministru al Justiţiei dintr-o ţară membră UE că gândeşte şi acţionează ca o kaghebistă sinistră fac un apel către toţi cetăţenii încă liberi din România - drepturile noastre fundamentale NU sunt «un lux teoretic»! Dacă iar tăcem de frică, vom ajunge mult mai rău decât în anii '50 când comuniştii (...) au distrus această ţară! Vă propun să nu tăcem de data asta!”, a scris Ponta.

image

Pe de altă parte însă, Ambasada Statelor Unite ale Americii salută eforturile Guvernului României de a alinia legea la recenta hotărâre a Curţii Constituţionale privind folosirea probelor obţinute prin supraveghere tehnică şi de a menţine capacitatea instituţiilor statului de drept de a-şi continua importanta activitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite