Ministrul de Interne a schimbat conducerea Jandarmeriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, vineri, schimbarea din funcţie a şefilor Jandarmeriei. Noul şef este colonelul Bogdan Ionescu.

Şefii Jandarmeriei au fost schimbaţi din funcţii, a anunţat ministrul de Interne, vineri. „Domnul Enescu va conduce destinul Jandarmeriei!, a precizat Vela. Bogdan Enescu este şeful Jandarmeriei Ilfov şi va conduce instituţia Jandarmeriei alături de şeful jandarmilor români din Afganistan, Ionuţ Gabriel Câmpanu, aflat de 11 ani în activitatea ministerului. 

„De o lună şi jumătate, conducerea Jandarmeriei nu a colaborat cu Ministerul de Interne în mai multe privinţe, inclusiv desecretizarea convorbirilor din 10 august„, a mai declarat ministrul.

Vela a spus despre Enescu, noul şef al Jandarmeriei, că „nu a avut nicio legătură cu evenimentele din 10 august 2018”.

Vela a mai precizat că vor fi deschise spre a fi vizitate celulele fostei Securităţi, în contextul comemorării Revoluţiei de la Timişoara.

În urmă cu câteva zile, ministrul de Interne Marcel Vela a declarat că foştii şefi ai Jandarmeriei ar fi avut legături cu politicienii, astfel explicându-se acţiunile din 10 august.
 

„Jandarmeria a fost pusă într-o ipostază indecentă de cei care au decis intervenţia. (…) Au fost oameni din sistem, în legătură cu politicienii, care au decis intervenţia în anumite etape, în anumite moduri şi au premeditat-o în modul de organizare. Vă dau un exemplu, jandarmii care au aruncat gaze lacrimogene nu aveau măşti de gaze la ei, inclusiv ei au fost puşi în situaţia în care au inspirat gaze lacrimogene. Când eşti într-o stare de panică, de adrenalină nu mai gândeşti raţional şi acţionezi emoţional”, a completat ministrul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite