VIDEO Suceava iese din carantină. Vela: „Sunteţi eroii noştri!“ O nouă ordonanţă militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a anunţat, miercuri seară, Ordonanţa Militară 12, precizând că municipiul Suceava şi opt comune limitrofe ies din carantină.

„Se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava şi în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei”, a anunţat Marcel Vela. 

„Ordonanţele militare nu au făcut decât să consolideze acest zid împotriva unui inamic invizibil şi extrem de agresiv. Ne-a făcut să realizăm că suntem mai puternici împreună. Cum nu există viitor fără prezent, nu poate exista o naţiune fără unitate. Trebuie să tratăm fiecare zi cu responsabilitate, să ne gândim la sănătatea noastră şi a celor apropiaţi. Într-o luptă venită prin surprindere, am găsit puterea de a ne aduna şi a fi responsabili”, a spus Vela.

„Ştim ce avem de făcut astăzi: să respectăm distanţarea socială, de la purtarea măştii la simplul spălat al mâinilor timp de 20 de secunde Cu toţii ne-am adaptat continuu şi constant. În această luptă nu a existat de multe ori o schiţă şi previziunea unui deznodământ exact, pentru că duşmanul a fost invizibil, periculos şi agresiv. Poate au existat multe momente în care fiecare dintre noi am fost uimiţi de acest pericol care pune viaţa la încercare. Vă sigur că au fost momente în care ne-am gândit la binele dumneavoastră şi la cum putem face să resimţiti cât mai puţin această bătălie care nu a fost şi nu este uşoară”, a continuat Marcel Vela.

Acesta a mulţumit locuitorilor din Suceava. 

”Mulţumesc compatrioţilor din judeţul Suceava pentru dăruirea şi implicarea lor în această perioadă când, prin tot ce au făcut, au avut grijă de sănătatea celorlalţi. Sunteţi eroii noştri, sunteţi nişte învingători şi pentru aceasta vă mulţumesc”, a mai spus Marcel Vela. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite