Ministrul Ialomiţeanu, somat să dea raport despre saloanele de masaj erotic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu
Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu

Senatorul PNL Emilian Frâncu i-a cerut ministrului de Finanţe, Gheorghe Ialomiţeanu, să ofere informaţii despre situaţia saloanelor de masaj erotic, "foarte populare în România", unde în foarte multe cazuri se practică prostituţia.

"Câte firme care funcţionează sub o formă sau alta ca saloane de masaj erotic sunt în evidenţa organelor fiscale? Ce calificare profesională le dă dreptul acestor persoane să fie remunerate pentru servicii denumite generic masaj erotic? De ce se evită sistematic stabilirea unui cadru legislativ care să permită controlul acestor stabilimente doarece impozitarea corectă a acestei activităţi de masaj ar aduce venituri însemnate bugetului de stat? Câte controale au fost făcute de reprezentanţii Ministerului Finanţelor la nivel de ţară la firme care au ca obiect de activitate de masaj", au fost câteva dintre întrebările pe care senatorul liberal i le-a adresat luni, în Senat, ministrului Gheorghe Ialomiţeanu.

Emilian Frâncu l-a mai întrebat pe ministru dacă au fost efectuate controale de către Inspecţia Muncii pentru a depista câte practicante ale acestei "meserii" sunt înregistrate cu carte de muncă şi dacă lucrează în condiţii conforme cu reglementările în vigoare.

Potrivit lui Frâncu, în Codul CAEN nu există termenul de "masaj erotic" ca obiect de activitate şi nici în vreo prevedere legală comercială, cadrul legislativ fiind "pe cât de neclar, pe atât de permisiv".

"Sunt numeroase apariţii în presă care arată cum Poliţia Română a dispus închiderea diverselor saloane de masaj pentru că funcţionau ca paravan pentru practicarea prostituţiei sau a traficului de persoane", a adăugat Emilian Frâncu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite