Ministrul de externe îşi dă demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a solicitat, ieri, ministrului de externe, Mihai Răzvan Ungureanu, să demisioneze pentru că nu a informat Executivul cu privire la situaţia celor doi

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a solicitat, ieri, ministrului de externe, Mihai Răzvan Ungureanu, să demisioneze pentru că nu a informat Executivul cu privire la situaţia celor doi români reţinuţi în Irak. Mihai Ungureanu a acceptat să-şi prezinte demisia, asumându-şi faptul că Ministerul Afacerilor Externe a procedat greşit. Este primul caz în care un ministru plăteşte cu demisia o greşeală asumată.

Premierul şi ministrul de externe au avut ieri o întrevedere la Palatul Victoria, după ce Tăriceanu a anunţat public că a aflat din presă atât despre reţinerea, cât şi despre eliberarea celor doi români. Premierul consideră că este în sarcina guvernului să apere interesele cetăţenilor săi, oriunde s-ar afla. "Ministerul de Externe avea obligaţia să informeze guvernul şi pe primul-ministru în legătură cu situaţia celor doi români imediat ce a aflat de reţinerea lor. Întrucât acest lucru nu s-a întâmplat, primul-ministru nu a putut dispune la timp măsurile ce se impun pentru ca cetăţenii români să fie eliberaţi mai repede, lucru care a dus la prelungirea detenţiei lor", se arată într-un comunicat al guvernului. Anterior, pentru a limpezi lucrurile, Tăriceanu ceruse MAE să precizeze în mod oficial dacă a transmis sau nu la cabinetul primului-ministru informarea privind reţinerea românilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite