Ministrul de Externe a dispus eliberarea paşaportului simplu temporar pentru Adrian Coman, ca să poată vota

Ministrul de Externe a dispus eliberarea paşaportului simplu temporar pentru Adrian Coman, ca să poată vota

Adrian Coman este într-o relaţie de 17 ani cu americanul Clai Hamilton   FOTO Laurenţiu Sîrbu

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a dispus miercuri eliberarea paşaportului simplu temporar pentru Adrian Coman, astfel încât acesta să îşi poată exercita dreptul de vot, "unul dintre cele mai importante drepturi prevăzute de Constituţie", precizează MAE, într-un comunicat

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de joi cetăţeanul român Adrian Coman s-a prezentat la sediul Consulatului General al României la New York.
 
Reprezentanţii oficiului consular au preluat solicitarea şi documentele justificative prezentate şi au eliberat persoanei în cauză un paşaport simplu temporar.
 
Adrian Coman este căsătorit de nouă ani cu Clai Hamilton. Cuplul Coman - Hamilton a dat în judecată statul român la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pentru că nu i-a recunoscut dreptul la reşedinţă lui Clai Hamilton, iar instanţa europeană le-a dat câştig de cauză celor doi, arată agerpres.ro. Ziarul "Libertatea" a relatat că lui Adrian Coman i-a fost refuzată, recent, reînnoirea paşaportului în Statele Unite ale Americii unde el locuieşte. Într-un interviu acordat publicaţiei, Coman a susţinut că motivul ar fi fost faptul că este căsătorit cu o persoană de acelaşi sex, rubrica "stare civilă" fiind inclusă în formularul de solicitare a reînnoirii. În absenţa unui paşaport valabil, spunea Coman, el nu poate vota la alegerile prezidenţiale. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: