Ministrul Educaţiei: Comisia tehnică a CNATDCU analizează teza de doctorat a lui Petre Tobă; verdictul, aşteptat în august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Tobă ar putea afla în august dacă va rămâne sau nu cu titlul de doctor FOTO Mediafax
Petre Tobă ar putea afla în august dacă va rămâne sau nu cu titlul de doctor FOTO Mediafax

Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, a declarat marţi că membrii Comisiei Tehnice din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) analizează teza de doctorat a ministrului de Interne Petre Tobă, urmând ca o decizie în acest sens să fie luată în cursul lunii august.

„Comisia de specialitate tehnică o studiază, iar în cursul lunii august aşteptăm verdictul”, a spus Mircea Dumitru.

Ministrul Educaţiei a participat marţi la Galaţi la deschiderea celei de-a XI-a ediţii a Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Pe 28 iulie, şase din cei şapte membri ai Comisiei de ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică din CNATDCU, care trebuie să analizeze nouă sesizări de plagiat, printre care cele privind doctoratele lui Petre Tobă, Bogdan Licu, Neculai Onţanu şi Mihai Stănişoară, s-au declarat în incompatibilitate sau în conflict de interese şi s-a hotărât înlocuirea lor cu experţi externi.

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a susţinut teza de doctorat în 2011, la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”. Lucrarea are titlul „Poliţia Română – forţă de stabilitate şi securitate. Optimizarea managementului cooperării internaţionale în vederea combaterii ameninţărilor neconvenţionale”, iar pe coperta tezei este scris anul 2010, deşi ea a fost susţinută pe 15 februarie 2011.

Sesizarea privind plagiatul a fost înregistrată la Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) pe 15 martie. În cazul acestuia, grupul de trei experţi desemnat pentru rezolvarea suspiciunii de plagiat s-ar fi  întrunit prima şi singura dată pe 24 iunie.

De la primirea notificării de la UEFISCDI privind sesizarea de plagiat, CNATDCU trebuie să numească o comisie de lucru în termen de 5 zile. În termen de 30 de zile, comisia de lucru trebuie să dea un verdict în favoarea sau împotriva plagiatului. 

În cazul plagiatului, dacă în termen de 10 zile persoana vizată nu contestă decizia CNATDCU, Ministerul Educaţiei trebuie să emită un ordin de retragere a tilului de doctor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite