Nunţi şi botezuri cu participanţi vaccinaţi sau cu teste COVID negative. Care sunt noile măsuri de relaxare propuse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
masca anti covid aruncata pe jos foto shutterstock

Ministerul Economiei propune noi măsuri de relaxare care cuprind posibilitatea participării la evenimente private a persoanelor vaccinate sau testate anti-Covid, dar şi eliminarea purtării măştilor în aer liber în zonele cu grad ridicat de vaccinare.

Printre măsurile propuse se numără şi redeschiderea spaţiilor de wellness din hoteluri şi eliminarea limitării de 30% şi 50% privind capacitatea de servire din baruri şi restaurante, cu respectarea măsurilor de distanţare în apă, potrivit Digi24.

La evenimentele la care participă mai mult de 20 de persoane vor putea participa doar persoanele vaccinate, testate sau imunizate în urma vindecării de COVID-19.

O altă serie de propuneri de relaxare vizează rata de vaccinare la nivel regional sau judeţean. De exemplu, acolo unde gradul de imunizare este de 50%, masca să nu mai fie obligatorie în aer liber, iar restricţiile de deplasare pe timpul nopţii să fie eliminate. La 70% grad de vaccinare, obligaţia de a purta mască în spaţiile publice să fie, de asemenea, eliminată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite